Tartiflette met abdijkaas en spekjes
Tartiflette met abdijkaas en spekjes

Tartiflette met abdijkaas en spekjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 452 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 33 g
Suiker 3.5 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 20.3 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min. + afkoelen)

  3. Schil de aardappelen en snij in plakjes. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Snij intussen de korst van de kaas en snij in plakjes.

  5. Snipper de peterselie en de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak 5 min.

  9. Voeg de aardappelen toe en laat even mee bakken. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en laat 1 min. stoven op een hoog vuur.

  10. Schep in een ovenschaal en leg er de plakjes kaas op. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Haal uit de oven en bestrooi met de peterselie. Serveer met een groen slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min. + afkoelen)

  3. Schil de aardappelen en snij in plakjes. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Snij intussen de korst van de kaas en snij in plakjes.

  5. Snipper de peterselie en de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak 5 min.

  9. Voeg de aardappelen toe en laat even mee bakken. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en laat 1 min. stoven op een hoog vuur.

  10. Schep in een ovenschaal en leg er de plakjes kaas op. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Haal uit de oven en bestrooi met de peterselie. Serveer met een groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 452 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 33 g
Suiker 3.5 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 20.3 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier BRUGSE ZOT DUBBEL de keuze van biersommelier Jo "Door het volle, donkere bier komt de smeuïge smaak van de tartiflette goed tot zijn recht. Tegelijk neutraliseert de lichte bitterheid de vettigheid van de kaas." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Augustijn Donker.

Bekijk het recept digitaal