- Bewaar

- Bewaar
Tartiflette met abdijkaas en spekjes
Onze drankensuggesties
Bier BRUGSE ZOT DUBBEL de keuze van biersommelier Jo "Door het volle, donkere bier komt de smeuïge smaak van de tartiflette goed tot zijn recht. Tegelijk neutraliseert de lichte bitterheid de vettigheid van de kaas." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Augustijn Donker.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min. + afkoelen)
-
Schil de aardappelen en snij in plakjes. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Snij intussen de korst van de kaas en snij in plakjes.
-
Snipper de peterselie en de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak 5 min.
-
Voeg de aardappelen toe en laat even mee bakken. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en laat 1 min. stoven op een hoog vuur.
-
Schep in een ovenschaal en leg er de plakjes kaas op. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal uit de oven en bestrooi met de peterselie. Serveer met een groen slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier BRUGSE ZOT DUBBEL de keuze van biersommelier Jo "Door het volle, donkere bier komt de smeuïge smaak van de tartiflette goed tot zijn recht. Tegelijk neutraliseert de lichte bitterheid de vettigheid van de kaas." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Augustijn Donker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min. + afkoelen)
-
Schil de aardappelen en snij in plakjes. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Snij intussen de korst van de kaas en snij in plakjes.
-
Snipper de peterselie en de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak 5 min.
-
Voeg de aardappelen toe en laat even mee bakken. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en laat 1 min. stoven op een hoog vuur.
-
Schep in een ovenschaal en leg er de plakjes kaas op. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal uit de oven en bestrooi met de peterselie. Serveer met een groen slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier BRUGSE ZOT DUBBEL de keuze van biersommelier Jo "Door het volle, donkere bier komt de smeuïge smaak van de tartiflette goed tot zijn recht. Tegelijk neutraliseert de lichte bitterheid de vettigheid van de kaas." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Augustijn Donker.