Tartiflette met camembert en gerookte zalm
Tartiflette met camembert en gerookte zalm

Tartiflette met camembert en gerookte zalm

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 34.5 g
Koolhydraat 44.3 g
Eiwit 38.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat even afkoelen en snij in fijne schijfjes.

  4. Snij ondertussen de gerookte zalm in reepjes en de camembert in sneetjes.

  5. Snij de stronken witloof in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in stukjes.

  6. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Beboter een ovenschaal en leg er een laagje aardappelschijfjes in. Voeg 1/3 van de fijngesnipperde ui, 1/3 van de zalmreepjes en 1/3 van de sneetjes camembert toe. Herhaal dit 2 keer.

  10. Meng de lichte room met de witte wijn en de dille. Kruid met peper en zout en giet in de ovenschaal.

  11. Bak de tartiflette 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Meng ondertussen de veldsla met de stukjes witloof en werk af met de bieslookvinaigrette.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +18 maanden Bereiding (45 min.) 1 Kook 1,5 geschilde aardappelen 20 min. gaar. Giet af en snij in schijfjes. 2 Snij ondertussen 30 g gerookte zalm in reepjes. Snij de witte korst van 45 g camembert en snij de kaas in sneetjes. 3 Strijk een ovenschaaltje in met 1 koffiel. plantaardige olie en leg er afwisselend de aardappelschijfjes, de gerookte zalmreepjes en de sneetjes camembert in. Giet er de lichte room over en voeg 1 takje fijngesneden dille toe. Zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. 4 Werk af met 20 g veldsla en 1 koffiel. bieslookvinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat even afkoelen en snij in fijne schijfjes.

  4. Snij ondertussen de gerookte zalm in reepjes en de camembert in sneetjes.

  5. Snij de stronken witloof in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in stukjes.

  6. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Beboter een ovenschaal en leg er een laagje aardappelschijfjes in. Voeg 1/3 van de fijngesnipperde ui, 1/3 van de zalmreepjes en 1/3 van de sneetjes camembert toe. Herhaal dit 2 keer.

  10. Meng de lichte room met de witte wijn en de dille. Kruid met peper en zout en giet in de ovenschaal.

  11. Bak de tartiflette 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Meng ondertussen de veldsla met de stukjes witloof en werk af met de bieslookvinaigrette.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +18 maanden Bereiding (45 min.) 1 Kook 1,5 geschilde aardappelen 20 min. gaar. Giet af en snij in schijfjes. 2 Snij ondertussen 30 g gerookte zalm in reepjes. Snij de witte korst van 45 g camembert en snij de kaas in sneetjes. 3 Strijk een ovenschaaltje in met 1 koffiel. plantaardige olie en leg er afwisselend de aardappelschijfjes, de gerookte zalmreepjes en de sneetjes camembert in. Giet er de lichte room over en voeg 1 takje fijngesneden dille toe. Zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. 4 Werk af met 20 g veldsla en 1 koffiel. bieslookvinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 34.5 g
Koolhydraat 44.3 g
Eiwit 38.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Saint-Véran A.O.P. `La Charmée' Manoir du Chardon

Bekijk het recept digitaal