- Bewaar

- Bewaar
Tartiflette met camembert en gerookte zalm
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Saint-Véran A.O.P. `La Charmée' Manoir du Chardon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de aardappelen en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat even afkoelen en snij in fijne schijfjes.
-
Snij ondertussen de gerookte zalm in reepjes en de camembert in sneetjes.
-
Snij de stronken witloof in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in stukjes.
-
Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Beboter een ovenschaal en leg er een laagje aardappelschijfjes in. Voeg 1/3 van de fijngesnipperde ui, 1/3 van de zalmreepjes en 1/3 van de sneetjes camembert toe. Herhaal dit 2 keer.
-
Meng de lichte room met de witte wijn en de dille. Kruid met peper en zout en giet in de ovenschaal.
-
Bak de tartiflette 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng ondertussen de veldsla met de stukjes witloof en werk af met de bieslookvinaigrette.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +18 maanden Bereiding (45 min.) 1 Kook 1,5 geschilde aardappelen 20 min. gaar. Giet af en snij in schijfjes. 2 Snij ondertussen 30 g gerookte zalm in reepjes. Snij de witte korst van 45 g camembert en snij de kaas in sneetjes. 3 Strijk een ovenschaaltje in met 1 koffiel. plantaardige olie en leg er afwisselend de aardappelschijfjes, de gerookte zalmreepjes en de sneetjes camembert in. Giet er de lichte room over en voeg 1 takje fijngesneden dille toe. Zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. 4 Werk af met 20 g veldsla en 1 koffiel. bieslookvinaigrette.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Saint-Véran A.O.P. `La Charmée' Manoir du Chardon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de aardappelen en kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat even afkoelen en snij in fijne schijfjes.
-
Snij ondertussen de gerookte zalm in reepjes en de camembert in sneetjes.
-
Snij de stronken witloof in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in stukjes.
-
Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Beboter een ovenschaal en leg er een laagje aardappelschijfjes in. Voeg 1/3 van de fijngesnipperde ui, 1/3 van de zalmreepjes en 1/3 van de sneetjes camembert toe. Herhaal dit 2 keer.
-
Meng de lichte room met de witte wijn en de dille. Kruid met peper en zout en giet in de ovenschaal.
-
Bak de tartiflette 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng ondertussen de veldsla met de stukjes witloof en werk af met de bieslookvinaigrette.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +18 maanden Bereiding (45 min.) 1 Kook 1,5 geschilde aardappelen 20 min. gaar. Giet af en snij in schijfjes. 2 Snij ondertussen 30 g gerookte zalm in reepjes. Snij de witte korst van 45 g camembert en snij de kaas in sneetjes. 3 Strijk een ovenschaaltje in met 1 koffiel. plantaardige olie en leg er afwisselend de aardappelschijfjes, de gerookte zalmreepjes en de sneetjes camembert in. Giet er de lichte room over en voeg 1 takje fijngesneden dille toe. Zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. 4 Werk af met 20 g veldsla en 1 koffiel. bieslookvinaigrette.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Saint-Véran A.O.P. `La Charmée' Manoir du Chardon