Tartiflette met Hopus-bier
Tartiflette met Hopus-bier

Tartiflette met Hopus-bier

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 24.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de kaas in gelijke blokjes.

  5. Snipper de uien en het knoflookteentje fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bak de spekblokjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Voeg de fijngesnipperde uien en het knoflook toe. Roer er de aardappelblokjes onder en laat even mee bakken.

  10. Schep alles in een ovenschaal, meng er de kaasblokjes onder en overgiet met het bier. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Hak intussen de platte peterselie grof.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de tartiflette met de platte peterselie. Lekker met een fris groen slaatje.

Tip

Voor extra smaak vervangt u de 3 uien door 1/2 fijngesnipperde ui en 1/2 venkel in blokjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de kaas in gelijke blokjes.

  5. Snipper de uien en het knoflookteentje fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bak de spekblokjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Voeg de fijngesnipperde uien en het knoflook toe. Roer er de aardappelblokjes onder en laat even mee bakken.

  10. Schep alles in een ovenschaal, meng er de kaasblokjes onder en overgiet met het bier. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Hak intussen de platte peterselie grof.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de tartiflette met de platte peterselie. Lekker met een fris groen slaatje.

Tip

Voor extra smaak vervangt u de 3 uien door 1/2 fijngesnipperde ui en 1/2 venkel in blokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 24.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal