Tartiflette uit de oven met gemengd slaatje
Tartiflette uit de oven met gemengd slaatje

Tartiflette uit de oven met gemengd slaatje

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 529 kcal
Vet 37.1 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 20 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het spek in reepjes.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Verwijder de korst van de reblochon en snij de kaas in plakjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde uien ± 10 min.

  8. Voeg de reepjes spek toe en roerbak ze bruin.

  9. Doe de aardappelschijfjes in de pan en bak nog 5 min.

  10. Verdeel de helft van de aardappelmengeling over een ovenschaal en bedek met de helft van de reblochon.

  11. Schik er de rest van de aardappelmengeling op en bedek met de rest van de reblochon. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Meng ondertussen 3 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren onder de slamix.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het spek in reepjes.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Verwijder de korst van de reblochon en snij de kaas in plakjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde uien ± 10 min.

  8. Voeg de reepjes spek toe en roerbak ze bruin.

  9. Doe de aardappelschijfjes in de pan en bak nog 5 min.

  10. Verdeel de helft van de aardappelmengeling over een ovenschaal en bedek met de helft van de reblochon.

  11. Schik er de rest van de aardappelmengeling op en bedek met de rest van de reblochon. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Meng ondertussen 3 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn en kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren onder de slamix.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 529 kcal
Vet 37.1 g
Koolhydraat 26.4 g
Eiwit 20 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Salice Salentino D.O.C. - Masseria del Fauno - Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal