Tarwegratin met zonnige groenten
Tarwegratin met zonnige groenten

Tarwegratin met zonnige groenten

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 51.5 g
Eiwit 17.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de paprika's, de courgette, de aubergine en de fijngesnipperde ui 5 min. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout.

  8. Meng er de tarwegraantjes onder en doe alles in een ovenschotel.

  9. Overgiet met de groentebouillon en bestrooi met de emmentaler. Zet de schotel 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel over de borden en geef er een stukje stokbrood bij.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de paprika's, de courgette, de aubergine en de fijngesnipperde ui 5 min. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout.

  8. Meng er de tarwegraantjes onder en doe alles in een ovenschotel.

  9. Overgiet met de groentebouillon en bestrooi met de emmentaler. Zet de schotel 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel over de borden en geef er een stukje stokbrood bij.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 51.5 g
Eiwit 17.5 g

Bekijk het recept digitaal