Thaise BBQ-burger met koolslaatje en pindadressing
Thaise BBQ-burger met koolslaatje en pindadressing

Thaise BBQ-burger met koolslaatje en pindadressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 800 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 79.9 g
Suiker 10.7 g
Vezel 14.3 g
Eiwit 62.5 g
Zout 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken: (20 min. + afkoelen)
  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng de rijstazijn onder de rijst en laat afkoelen.

  4. Schil intussen de komkommer en de wortelen. Snij in fijne reepjes.

  5. Snipper de Chinese kool fijn en doe in een grote kom. Voeg de komkommer- en wortelreepjes toe.

  6. Snipper de munt- en basilicumblaadjes fijn. Voeg toe aan de groenten.

  7. Pers de limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  8. Smelt de pindakaas samen met de sojasaus en het limoensap in een steelpan op een zacht vuur.

  9. Hak de pindanoten in kleine stukjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  10. Bereiding:
  11. Bereiding op de barbecue
  12. Bak de burgers 5 à 7 min. aan elke kant gaar en goudbruin op een matig warme barbecue.

  13. Afwerking:
  14. Meng de pindadressing onder de groenten. Verdeel de burgers over de borden en schep er de groenten op. Werk af met de pindanoten en serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken: (20 min. + afkoelen)
  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng de rijstazijn onder de rijst en laat afkoelen.

  4. Schil intussen de komkommer en de wortelen. Snij in fijne reepjes.

  5. Snipper de Chinese kool fijn en doe in een grote kom. Voeg de komkommer- en wortelreepjes toe.

  6. Snipper de munt- en basilicumblaadjes fijn. Voeg toe aan de groenten.

  7. Pers de limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  8. Smelt de pindakaas samen met de sojasaus en het limoensap in een steelpan op een zacht vuur.

  9. Hak de pindanoten in kleine stukjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  10. Bereiding:
  11. Bereiding op de barbecue
  12. Bak de burgers 5 à 7 min. aan elke kant gaar en goudbruin op een matig warme barbecue.

  13. Afwerking:
  14. Meng de pindadressing onder de groenten. Verdeel de burgers over de borden en schep er de groenten op. Werk af met de pindanoten en serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 800 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 79.9 g
Suiker 10.7 g
Vezel 14.3 g
Eiwit 62.5 g
Zout 3.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château de Péna A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Bekijk het recept digitaal