Thaise bowl met runderreepjes
Thaise bowl met runderreepjes

Thaise bowl met runderreepjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 69.1 g
Suiker 15.1 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 43.4 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. marineren)

  3. Snij 1 pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper fijn. Snij het andere pepertje in fijne schijfjes.

  4. Snij 1 limoen in 4. Snij de andere in 2 en pers uit.

  5. Snipper het knoflook en de koriander fijn.

  6. Snij de steaks in reepjes van 1,5 cm breed.

  7. Meng het limoensap met de oestersaus, de sojasaus, het knoflook en het fijngesneden pepertje. Giet over de reepjes steak en laat 30 min. marineren.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Kook intussen de peultjes 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Verhit 1 eetl. rijstolie in een grote pan (of wok) en bak de runderreepjes 2 min. op een hoog vuur. Schep uit de pan.

  12. Verhit 2 eetl. rijstolie in de pan en bak de sojascheuten en de champignons 5 min.

  13. Afwerking:
  14. Schik de ingrediënten mooi in de bowls en bestrooi met het sesamzaad, de schijfjes rode peper en de fijngesnipperde koriander. Werk elke bowl af met een partje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. marineren)

  3. Snij 1 pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper fijn. Snij het andere pepertje in fijne schijfjes.

  4. Snij 1 limoen in 4. Snij de andere in 2 en pers uit.

  5. Snipper het knoflook en de koriander fijn.

  6. Snij de steaks in reepjes van 1,5 cm breed.

  7. Meng het limoensap met de oestersaus, de sojasaus, het knoflook en het fijngesneden pepertje. Giet over de reepjes steak en laat 30 min. marineren.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Kook intussen de peultjes 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Verhit 1 eetl. rijstolie in een grote pan (of wok) en bak de runderreepjes 2 min. op een hoog vuur. Schep uit de pan.

  12. Verhit 2 eetl. rijstolie in de pan en bak de sojascheuten en de champignons 5 min.

  13. Afwerking:
  14. Schik de ingrediënten mooi in de bowls en bestrooi met het sesamzaad, de schijfjes rode peper en de fijngesnipperde koriander. Werk elke bowl af met een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 69.1 g
Suiker 15.1 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 43.4 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre IPA Blond bier Wijn Dark Horse Zinfandel California - Verenigde Staten

Bekijk het recept digitaal