Thaise rijst met papaja
Thaise rijst met papaja

Thaise rijst met papaja

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 57.8 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.

  3. Pers 1 limoen en snij de andere in partjes.

  4. Snipper de lente-uitjes.

  5. Hak de muntblaadjes grof.

  6. Verwijder het droge, buitenste laagje van het citroengras en snipper de rest fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in de kokosmelk en 335 ml lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Haal van het vuur en laat nog 5 min. stomen onder een propere keukenhanddoek.

  9. Schil ondertussen de papaja's en snij middendoor. Verwijder de pitten en snij in fijne schijfjes.

  10. Roer de rijst los met een vork en voeg hieraan het limoensap, de lente-uitjes, het citroengras, het pepertje, de muntblaadjes en de sojasaus toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel de schijfjes papaja en de limoenpartjes over de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.

  3. Pers 1 limoen en snij de andere in partjes.

  4. Snipper de lente-uitjes.

  5. Hak de muntblaadjes grof.

  6. Verwijder het droge, buitenste laagje van het citroengras en snipper de rest fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in de kokosmelk en 335 ml lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Haal van het vuur en laat nog 5 min. stomen onder een propere keukenhanddoek.

  9. Schil ondertussen de papaja's en snij middendoor. Verwijder de pitten en snij in fijne schijfjes.

  10. Roer de rijst los met een vork en voeg hieraan het limoensap, de lente-uitjes, het citroengras, het pepertje, de muntblaadjes en de sojasaus toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel de schijfjes papaja en de limoenpartjes over de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 57.8 g
Eiwit 7.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Belle-Coste A.O.P. Costières de Nîmes

Bekijk het recept digitaal