Tian van Provençaalse groenten met kalkoenenreepjes en feta

Tian van Provençaalse groenten met kalkoenenreepjes en feta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 43.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gegrilde groenten volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Schik de gegrilde groenten dakpansgewijs in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snij intussen de muntblaadjes grof en verkruimel de feta.

  7. Snij de kalkoenensneden in de lengte in lange repen van ± 3 cm breed. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de repen ± 5 min. aan elke kant tot ze gaar en goudbruin zijn.

  8. Bestrooi de kalkoen met de verkruimelde feta en de grofgesneden muntblaadjes.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de kalkoenenrepen met de Provençaalse groenten en geef er een stukje stokbrood bij.

Tip

Een tian is een Provençaals ovengerecht dat bestaat uit laagjes groenten. Soms wordt er ook lam, vis of ei aan toegevoegd.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gegrilde groenten volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Schik de gegrilde groenten dakpansgewijs in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Snij intussen de muntblaadjes grof en verkruimel de feta.

  7. Snij de kalkoenensneden in de lengte in lange repen van ± 3 cm breed. Kruid aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de repen ± 5 min. aan elke kant tot ze gaar en goudbruin zijn.

  8. Bestrooi de kalkoen met de verkruimelde feta en de grofgesneden muntblaadjes.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de kalkoenenrepen met de Provençaalse groenten en geef er een stukje stokbrood bij.

Tip

Een tian is een Provençaals ovengerecht dat bestaat uit laagjes groenten. Soms wordt er ook lam, vis of ei aan toegevoegd.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 43.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Riesling `Réserve' A.O.P Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal