Tijgergarnalen met kerrie
Tijgergarnalen met kerrie

Tijgergarnalen met kerrie

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 166 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 2.5 g
Eiwit 8.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren gamba's 2 min. in heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.

  3. Snij de champignons in schijfjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in dobbelsteentjes.

  5. Bereiding:
  6. Laat de boter smelten in een braadpan en doe er de fijngesnipperde sjalot in. Na 1 min. doet u er de champignons bij en de rode en groene paprikablokjes. Laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes stoven (niet laten kleuren). Kruid met peper en zout.

  7. Haal de groenten uit de pan en bak de droog gedepte gamba's (ongeveer 2 min. aan elke zijde). Kruid met 1 koffiel. dille, look, peper en zout.

  8. Neem de pan van het vuur, giet er de cognac in en flambeer (weg van de dampkap!).

  9. Doe de groentemengeling terug in de pan en laat nog eens goed doorwarmen.

  10. Kruid met 1 koffiel. kerriepoeder en voeg de room toe. Laat nog even koken, tot de saus lichtgebonden is.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren gamba's 2 min. in heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.

  3. Snij de champignons in schijfjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in dobbelsteentjes.

  5. Bereiding:
  6. Laat de boter smelten in een braadpan en doe er de fijngesnipperde sjalot in. Na 1 min. doet u er de champignons bij en de rode en groene paprikablokjes. Laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes stoven (niet laten kleuren). Kruid met peper en zout.

  7. Haal de groenten uit de pan en bak de droog gedepte gamba's (ongeveer 2 min. aan elke zijde). Kruid met 1 koffiel. dille, look, peper en zout.

  8. Neem de pan van het vuur, giet er de cognac in en flambeer (weg van de dampkap!).

  9. Doe de groentemengeling terug in de pan en laat nog eens goed doorwarmen.

  10. Kruid met 1 koffiel. kerriepoeder en voeg de room toe. Laat nog even koken, tot de saus lichtgebonden is.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 166 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 2.5 g
Eiwit 8.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje Verfrissende en bijzonder expressieve witte wijn van de plaatselijke verdejodruif. Die geeft de wijn zijn aroma's van vers wit fruit (pas geplukte appeltjes) en een sappige, aangenaam frisse

Bekijk het recept digitaal