Tijmkoteletten met romige tagliatelle en geroosterde aardpeer
Tijmkoteletten met romige tagliatelle en geroosterde aardpeer

Tijmkoteletten met romige tagliatelle en geroosterde aardpeer

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1089 kcal
Vet 46.7 g
Koolhydraat 98.8 g
Eiwit 67.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren lamskoteletten oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Rits de tijm van de takjes en meng met 2 eetl. olijfolie.

  6. Hak de platte peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Was intussen de aardperen, dep goed droog en snij in 4. Leg de aardperen in een ovenschotel. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Rooster 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Bestrijk ondertussen de lamskoteletten met de tijmolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verhit een grillpan en gril het vlees 3 à 4 min. aan elke kant tot de buitenkant goudbruin en de binnenkant rosé is. Hou warm onder aluminiumfolie.

  12. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. al roerend op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de sjalotten en het knoflook toe en bak nog 2 min.

  14. Voeg de geroosterde aardperen uit de oven, de room, mosterd en gehakte peterselie toe. Meng er tot slot de tagliatelle onder.

  15. Afwerking:
  16. Schep de pasta in diepe borden en leg er de gegrilde lamskoteletten bovenop

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren lamskoteletten oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Rits de tijm van de takjes en meng met 2 eetl. olijfolie.

  6. Hak de platte peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Was intussen de aardperen, dep goed droog en snij in 4. Leg de aardperen in een ovenschotel. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Rooster 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Bestrijk ondertussen de lamskoteletten met de tijmolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verhit een grillpan en gril het vlees 3 à 4 min. aan elke kant tot de buitenkant goudbruin en de binnenkant rosé is. Hou warm onder aluminiumfolie.

  12. Kook de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. al roerend op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de sjalotten en het knoflook toe en bak nog 2 min.

  14. Voeg de geroosterde aardperen uit de oven, de room, mosterd en gehakte peterselie toe. Meng er tot slot de tagliatelle onder.

  15. Afwerking:
  16. Schep de pasta in diepe borden en leg er de gegrilde lamskoteletten bovenop

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1089 kcal
Vet 46.7 g
Koolhydraat 98.8 g
Eiwit 67.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Grand Cru Wijn Château Le Menaudat - A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal