Tiramisu met chocolade en sinaasappel
Tiramisu met chocolade en sinaasappel

Tiramisu met chocolade en sinaasappel

15 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 338 kcal
Vet 21.4 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 7.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schik de maderakoekjes naast elkaar in een rechthoekige ovenschaal (± 26 cm lang en 4 à 5 cm diep). Lepel er het sinaasappelsap over.

  3. Doe de mascarpone, 3 eetl. suiker, 3 eetl. cacaopoeder en 3 eidooiers in een hoge mengkom. Klop op met de mixer.

  4. Klop het eiwit tot vast schuim en schep het voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  5. Giet het mengsel over de koekjes en laat minstens 6 u rusten op een koele plaats.

  6. Afwerking:
  7. Verdeel in porties met een scherp mes en til ze uit de ovenschaal met een taartschep. Zeef er wat bloemsuiker over en versier met enkele partjes sinaasappel en frambozen.

Tip

tip Voor een nog mooiere presentatie maakt u de tiramisu in individuele schaaltjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schik de maderakoekjes naast elkaar in een rechthoekige ovenschaal (± 26 cm lang en 4 à 5 cm diep). Lepel er het sinaasappelsap over.

  3. Doe de mascarpone, 3 eetl. suiker, 3 eetl. cacaopoeder en 3 eidooiers in een hoge mengkom. Klop op met de mixer.

  4. Klop het eiwit tot vast schuim en schep het voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  5. Giet het mengsel over de koekjes en laat minstens 6 u rusten op een koele plaats.

  6. Afwerking:
  7. Verdeel in porties met een scherp mes en til ze uit de ovenschaal met een taartschep. Zeef er wat bloemsuiker over en versier met enkele partjes sinaasappel en frambozen.

Tip

tip Voor een nog mooiere presentatie maakt u de tiramisu in individuele schaaltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 338 kcal
Vet 21.4 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 7.9 g

Bekijk het recept digitaal