Tiramisu met limoncello
Tiramisu met limoncello

Tiramisu met limoncello

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 21.8 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de limoenschil (zonder het witte gedeelte).

  4. Pers 1 limoenhelft en meng het sap met de limoncello.

  5. Bereiding:
  6. Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop de eiwitten stijf.

  7. Klop de eidooiers en de suiker op tot een wit mengsel. Roer er de mascarpone onder.

  8. Voeg er voorzichtig de eiwitten aan toe met een spatel.

  9. Leg een laag lange vingers in een schaal en besprenkel met de helft van de limoncello met de limoen. Bedek met de helft van de mascarponemengeling. Doe hetzelfde voor de tweede laag. Laat de tiramisu 4 u. opstijven in de koelkast.

  10. Meng de limoenzeste met de kokosnoot en strooi net voor het opdienen over de tiramisu.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Rasp de limoenschil (zonder het witte gedeelte).

  4. Pers 1 limoenhelft en meng het sap met de limoncello.

  5. Bereiding:
  6. Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop de eiwitten stijf.

  7. Klop de eidooiers en de suiker op tot een wit mengsel. Roer er de mascarpone onder.

  8. Voeg er voorzichtig de eiwitten aan toe met een spatel.

  9. Leg een laag lange vingers in een schaal en besprenkel met de helft van de limoncello met de limoen. Bedek met de helft van de mascarponemengeling. Doe hetzelfde voor de tweede laag. Laat de tiramisu 4 u. opstijven in de koelkast.

  10. Meng de limoenzeste met de kokosnoot en strooi net voor het opdienen over de tiramisu.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 21.8 g
Eiwit 3.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Yrgacheffe Ethiopië

Bekijk het recept digitaal