- Bewaar

- Bewaar
Tiramisu met peperkoek en peer
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Hak de cashewnoten grof. Bak ze samen met de bloemsuiker kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof (tot de noten karamelliseren). Laat afkoelen.
-
Schil de peren, snij in stukjes en besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding:
-
Bedek de bodem van 6 coupes of schaaltjes met de sneetjes peperkoek.
-
Bestrooi met de stukjes peer en besprenkel met de wijn of amaretto.
-
Doe de mascarpone, de vanillesuiker, de rietsuiker en de eidooiers in een mengkom en klop tot een gladde massa.
-
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
-
Giet over de peperkoek en de peerstukjes en zet de coupes minstens 4 u. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier net voor het serveren met de cashewnoten en een halve aardbei.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Hak de cashewnoten grof. Bak ze samen met de bloemsuiker kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof (tot de noten karamelliseren). Laat afkoelen.
-
Schil de peren, snij in stukjes en besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding:
-
Bedek de bodem van 6 coupes of schaaltjes met de sneetjes peperkoek.
-
Bestrooi met de stukjes peer en besprenkel met de wijn of amaretto.
-
Doe de mascarpone, de vanillesuiker, de rietsuiker en de eidooiers in een mengkom en klop tot een gladde massa.
-
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
-
Giet over de peperkoek en de peerstukjes en zet de coupes minstens 4 u. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier net voor het serveren met de cashewnoten en een halve aardbei.