Tiramisu met peperkoek en peer
Tiramisu met peperkoek en peer

Tiramisu met peperkoek en peer

35 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 27.1 g
Koolhydraat 54.9 g
Eiwit 9.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Hak de cashewnoten grof. Bak ze samen met de bloemsuiker kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof (tot de noten karamelliseren). Laat afkoelen.

  4. Schil de peren, snij in stukjes en besprenkel met het citroensap.

  5. Bereiding:
  6. Bedek de bodem van 6 coupes of schaaltjes met de sneetjes peperkoek.

  7. Bestrooi met de stukjes peer en besprenkel met de wijn of amaretto.

  8. Doe de mascarpone, de vanillesuiker, de rietsuiker en de eidooiers in een mengkom en klop tot een gladde massa.

  9. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  10. Giet over de peperkoek en de peerstukjes en zet de coupes minstens 4 u. in de koelkast.

  11. Afwerking:
  12. Versier net voor het serveren met de cashewnoten en een halve aardbei.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Hak de cashewnoten grof. Bak ze samen met de bloemsuiker kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof (tot de noten karamelliseren). Laat afkoelen.

  4. Schil de peren, snij in stukjes en besprenkel met het citroensap.

  5. Bereiding:
  6. Bedek de bodem van 6 coupes of schaaltjes met de sneetjes peperkoek.

  7. Bestrooi met de stukjes peer en besprenkel met de wijn of amaretto.

  8. Doe de mascarpone, de vanillesuiker, de rietsuiker en de eidooiers in een mengkom en klop tot een gladde massa.

  9. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  10. Giet over de peperkoek en de peerstukjes en zet de coupes minstens 4 u. in de koelkast.

  11. Afwerking:
  12. Versier net voor het serveren met de cashewnoten en een halve aardbei.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 27.1 g
Koolhydraat 54.9 g
Eiwit 9.6 g

Bekijk het recept digitaal