- Bewaar

- Bewaar
Toast met foie gras en slaatje van oesterzwammen
Onze drankensuggesties
Wijn Elysis - A.O.P. Coteaux du Layon Cairanne - Les Hauts Rocs - A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Borstel de oesterzwammen voorzichtig schoon.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Maak de vinaigrette: meng de sesamolie met 2 eetl. olijfolie, de sherryazijn en de honing. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en voeg de oesterzwammen toe. Kruid met een snuifje zout en roerbak enkele minuten op een hevig vuur.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en bak nog 2 min. op een hoog vuur.
-
Meng intussen de waterkers met de spinazieblaadjes.
-
Rooster de sneetjes toastbrood tot ze mooi bruin zijn en snij in driehoekjes.
-
Snij de ganzenlever in driehoekjes van dezelfde grootte als de toasts.
-
Meng de salade met de oesterzwammen en breng op smaak met de vinaigrette (hou 1 eetl. apart).
-
Afwerking:
-
Verdeel de salade over de borden en leg er telkens 2 toasts op met een sneetje foie gras.
-
Besprenkel de toasts met de rest van de vinaigrette.
Vervang de oesterzwammen door boschampignons.
Onze drankensuggesties
Wijn Elysis - A.O.P. Coteaux du Layon Cairanne - Les Hauts Rocs - A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Borstel de oesterzwammen voorzichtig schoon.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Maak de vinaigrette: meng de sesamolie met 2 eetl. olijfolie, de sherryazijn en de honing. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en voeg de oesterzwammen toe. Kruid met een snuifje zout en roerbak enkele minuten op een hevig vuur.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en bak nog 2 min. op een hoog vuur.
-
Meng intussen de waterkers met de spinazieblaadjes.
-
Rooster de sneetjes toastbrood tot ze mooi bruin zijn en snij in driehoekjes.
-
Snij de ganzenlever in driehoekjes van dezelfde grootte als de toasts.
-
Meng de salade met de oesterzwammen en breng op smaak met de vinaigrette (hou 1 eetl. apart).
-
Afwerking:
-
Verdeel de salade over de borden en leg er telkens 2 toasts op met een sneetje foie gras.
-
Besprenkel de toasts met de rest van de vinaigrette.
Vervang de oesterzwammen door boschampignons.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Elysis - A.O.P. Coteaux du Layon Cairanne - Les Hauts Rocs - A.O.P. Côtes du Rhône Villages