Toast met foie gras en slaatje van oesterzwammen
Toast met foie gras en slaatje van oesterzwammen

Toast met foie gras en slaatje van oesterzwammen

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 40.3 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 11.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Borstel de oesterzwammen voorzichtig schoon.

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Maak de vinaigrette: meng de sesamolie met 2 eetl. olijfolie, de sherryazijn en de honing. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en voeg de oesterzwammen toe. Kruid met een snuifje zout en roerbak enkele minuten op een hevig vuur.

  7. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en bak nog 2 min. op een hoog vuur.

  8. Meng intussen de waterkers met de spinazieblaadjes.

  9. Rooster de sneetjes toastbrood tot ze mooi bruin zijn en snij in driehoekjes.

  10. Snij de ganzenlever in driehoekjes van dezelfde grootte als de toasts.

  11. Meng de salade met de oesterzwammen en breng op smaak met de vinaigrette (hou 1 eetl. apart).

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de salade over de borden en leg er telkens 2 toasts op met een sneetje foie gras.

  14. Besprenkel de toasts met de rest van de vinaigrette.

Tip

Vervang de oesterzwammen door boschampignons.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Borstel de oesterzwammen voorzichtig schoon.

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Maak de vinaigrette: meng de sesamolie met 2 eetl. olijfolie, de sherryazijn en de honing. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en voeg de oesterzwammen toe. Kruid met een snuifje zout en roerbak enkele minuten op een hevig vuur.

  7. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en bak nog 2 min. op een hoog vuur.

  8. Meng intussen de waterkers met de spinazieblaadjes.

  9. Rooster de sneetjes toastbrood tot ze mooi bruin zijn en snij in driehoekjes.

  10. Snij de ganzenlever in driehoekjes van dezelfde grootte als de toasts.

  11. Meng de salade met de oesterzwammen en breng op smaak met de vinaigrette (hou 1 eetl. apart).

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de salade over de borden en leg er telkens 2 toasts op met een sneetje foie gras.

  14. Besprenkel de toasts met de rest van de vinaigrette.

Tip

Vervang de oesterzwammen door boschampignons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 40.3 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 11.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Elysis - A.O.P. Coteaux du Layon Cairanne - Les Hauts Rocs - A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal