Toast met verse kaas en gekarameliseerde venkel
Toast met verse kaas en gekarameliseerde venkel

Toast met verse kaas en gekarameliseerde venkel

20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Energie 1874 kj
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 38.5 g
Suiker 24 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 12.6 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de venkels in de lengte in 4 en verwijder de harde kern. Hou het venkelgroen apart voor de afwerking.

  3. Smelt de boter in een pan. Bak de venkelkwarten 3 min. aan elke kant.

  4. Pers 2 el limoensap per 4 personen en giet met de honing en de sojasaus bij de venkel. Stoof nog 8 min. en draai de venkel regelmatig om. Kruid met de piment d’espelette en zwarte peper.

  5. Snij het zuurdesemstokbrood in schuine sneetjes en besprenkel met de olijfolie. Leg op een ovenrooster en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snipper het venkelgroen fijn.

  7. Besmeer de sneetjes zuurdesemstokbrood met de verse kaas en verdeel er de venkelkwarten over. Bestrooi met fleur de sel, de pijnboompitten en het venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de venkels in de lengte in 4 en verwijder de harde kern. Hou het venkelgroen apart voor de afwerking.

  3. Smelt de boter in een pan. Bak de venkelkwarten 3 min. aan elke kant.

  4. Pers 2 el limoensap per 4 personen en giet met de honing en de sojasaus bij de venkel. Stoof nog 8 min. en draai de venkel regelmatig om. Kruid met de piment d’espelette en zwarte peper.

  5. Snij het zuurdesemstokbrood in schuine sneetjes en besprenkel met de olijfolie. Leg op een ovenrooster en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snipper het venkelgroen fijn.

  7. Besmeer de sneetjes zuurdesemstokbrood met de verse kaas en verdeel er de venkelkwarten over. Bestrooi met fleur de sel, de pijnboompitten en het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Energie 1874 kj
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 38.5 g
Suiker 24 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 12.6 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tocornal Sauvignon Blanc Viña Cono Sur Central Valley - Chili Bier Boon Gueuze à l'Ancienne Geuze

Bekijk het recept digitaal