Tofoe met pittige spinazie en basmatirijst
Tofoe met pittige spinazie en basmatirijst

Tofoe met pittige spinazie en basmatirijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 51 g
Eiwit 17.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de tofoe droog en snij in blokjes van ± 1 cm.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje.

  5. Mix het gepelde teentje knoflook, het pepertje, het zout en de gember tot een grove massa.

  6. Hak de koriander grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de rijstolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg het knoflookmengsel toe en stoof nog even al roerend. Voeg de kurkuma en de diepgevroren spinazie toe, en stoof nog enkele min.

  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem de kookpot van het vuur en dek af met een keukenhanddoek. Laat nog enkele min. rusten. Giet af.

  10. Meng de tofoeblokjes onder de spinazie en laat nog even opwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met de grofgehakte koriander.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 20 g tofu in blokjes en hak 1 takje verse koriander fijn. 2 Kook 100 g bladspinazie (diepvries) samen met de tofu en 1 eetl. basmatirijst ± 11 min. in een bodempje water. 3 Giet af en pureer samen met 1 koffi el. plantaardige olie. Werk af met de fijngesnipperde blaadjes koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de tofoe droog en snij in blokjes van ± 1 cm.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje.

  5. Mix het gepelde teentje knoflook, het pepertje, het zout en de gember tot een grove massa.

  6. Hak de koriander grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de rijstolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg het knoflookmengsel toe en stoof nog even al roerend. Voeg de kurkuma en de diepgevroren spinazie toe, en stoof nog enkele min.

  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem de kookpot van het vuur en dek af met een keukenhanddoek. Laat nog enkele min. rusten. Giet af.

  10. Meng de tofoeblokjes onder de spinazie en laat nog even opwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met de grofgehakte koriander.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Snij 20 g tofu in blokjes en hak 1 takje verse koriander fijn. 2 Kook 100 g bladspinazie (diepvries) samen met de tofu en 1 eetl. basmatirijst ± 11 min. in een bodempje water. 3 Giet af en pureer samen met 1 koffi el. plantaardige olie. Werk af met de fijngesnipperde blaadjes koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 51 g
Eiwit 17.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Jupiler Blue Pilsbier Wijn Pinot Blanc 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise

Bekijk het recept digitaal