- Bewaar

- Bewaar
Tofu met gember, oesterzwammen en sojascheuten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de oesterzwammen in reepjes.
-
Schil de gember en snij hem in kleine staafjes.
-
Snij de ui in zeer fijne partjes en hak het teentje knoflook fijn.
-
Laat de tofu uitlekken en snij hem in blokjes van ± 1,5 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. arachideolie in een pan en bak er de oesterzwammen goudbruin in. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
-
Doe opnieuw 1 eetl. olie in de pan en bak er de tofublokjes in op een hevig vuur. Doe er de knoflook, de ui en de gemberstaafjes bij en laat al roerend 1 min. bakken.
-
Voeg 3 dl water toe, samen met 1 eetl. sojasaus, 1 koffiel. suiker en het blokje groentebouillon. Kruid met de zwarte peper en laat afgedekt 15 min. sudderen.
-
Voeg de diepgevroren sojascheuten toe. Doe er 3 min. later ook de oesterzwammen bij en laat nog 2 min. sudderen. Bind eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de tofu met gesnipperde bieslook of lente-uitjes en koriander.
-
Dien op met rijst of graantjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de oesterzwammen in reepjes.
-
Schil de gember en snij hem in kleine staafjes.
-
Snij de ui in zeer fijne partjes en hak het teentje knoflook fijn.
-
Laat de tofu uitlekken en snij hem in blokjes van ± 1,5 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. arachideolie in een pan en bak er de oesterzwammen goudbruin in. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
-
Doe opnieuw 1 eetl. olie in de pan en bak er de tofublokjes in op een hevig vuur. Doe er de knoflook, de ui en de gemberstaafjes bij en laat al roerend 1 min. bakken.
-
Voeg 3 dl water toe, samen met 1 eetl. sojasaus, 1 koffiel. suiker en het blokje groentebouillon. Kruid met de zwarte peper en laat afgedekt 15 min. sudderen.
-
Voeg de diepgevroren sojascheuten toe. Doe er 3 min. later ook de oesterzwammen bij en laat nog 2 min. sudderen. Bind eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de tofu met gesnipperde bieslook of lente-uitjes en koriander.
-
Dien op met rijst of graantjes.