Tofu met gember, oesterzwammen en sojascheuten
Tofu met gember, oesterzwammen en sojascheuten

Tofu met gember, oesterzwammen en sojascheuten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 14.5 g
Eiwit 15.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de oesterzwammen in reepjes.

  3. Schil de gember en snij hem in kleine staafjes.

  4. Snij de ui in zeer fijne partjes en hak het teentje knoflook fijn.

  5. Laat de tofu uitlekken en snij hem in blokjes van ± 1,5 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. arachideolie in een pan en bak er de oesterzwammen goudbruin in. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.

  8. Doe opnieuw 1 eetl. olie in de pan en bak er de tofublokjes in op een hevig vuur. Doe er de knoflook, de ui en de gemberstaafjes bij en laat al roerend 1 min. bakken.

  9. Voeg 3 dl water toe, samen met 1 eetl. sojasaus, 1 koffiel. suiker en het blokje groentebouillon. Kruid met de zwarte peper en laat afgedekt 15 min. sudderen.

  10. Voeg de diepgevroren sojascheuten toe. Doe er 3 min. later ook de oesterzwammen bij en laat nog 2 min. sudderen. Bind eventueel met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de tofu met gesnipperde bieslook of lente-uitjes en koriander.

  13. Dien op met rijst of graantjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de oesterzwammen in reepjes.

  3. Schil de gember en snij hem in kleine staafjes.

  4. Snij de ui in zeer fijne partjes en hak het teentje knoflook fijn.

  5. Laat de tofu uitlekken en snij hem in blokjes van ± 1,5 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. arachideolie in een pan en bak er de oesterzwammen goudbruin in. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.

  8. Doe opnieuw 1 eetl. olie in de pan en bak er de tofublokjes in op een hevig vuur. Doe er de knoflook, de ui en de gemberstaafjes bij en laat al roerend 1 min. bakken.

  9. Voeg 3 dl water toe, samen met 1 eetl. sojasaus, 1 koffiel. suiker en het blokje groentebouillon. Kruid met de zwarte peper en laat afgedekt 15 min. sudderen.

  10. Voeg de diepgevroren sojascheuten toe. Doe er 3 min. later ook de oesterzwammen bij en laat nog 2 min. sudderen. Bind eventueel met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de tofu met gesnipperde bieslook of lente-uitjes en koriander.

  13. Dien op met rijst of graantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 14.5 g
Eiwit 15.1 g

Bekijk het recept digitaal