- Bewaar

- Bewaar
Tofuburger met champignons
Onze drankensuggesties
Bier Petrus Blond Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' | Chardonnay | Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 15 min. marineren)
-
Snij de tofu in plakjes van 1 cm. Giet er de sojasaus over en kruid met het paprikapoeder. Laat 15 min. marineren in de koelkast.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Snipper de platte peterselie fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de champignonschijfjes toe en laat 2 à 3 min. bakken op een hevig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
-
Open de hamburgerbroodjes en leg ze 2 à 3 min. onder de voorverwarmde grill.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde tofuplakjes goudbruin aan beide kanten. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tofuplakjes over de hamburgerbroodjes samen met de gebakken champignons en de reepjes ijsbergsla. Lepel er 1 eetl. gekruide Griekse yoghurt over. Dien op met een slaatje.
Ook lekker met aardappel-bloemkoolgratin Vervang de hamburgerbroodjes door deze heerlijke aardappel-bloemkoolgratin: 1. Snij 1 kleine bloemkool in roosjes en 800 g aardappelen in blokjes. Rooster 2 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met anti aanbaklaag, zonder vetstof. Snipper wat bieslook fijn. 2. Kook de bloemkoolroosjes en aardappelstukjes samen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fi. jn met een pureestamper. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 3. Meng er de geroosterde pijnboompitten, 1 dl lichte room en wat fijngesnipperd bieslook onder. Doe in een ovenschotel en bestrooi met 3 eetl. paneermeel. Plaats enkele min. onder de grill van de oven voor een mooi goudbruin korstje.
Onze drankensuggesties
Bier Petrus Blond Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' | Chardonnay | Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 15 min. marineren)
-
Snij de tofu in plakjes van 1 cm. Giet er de sojasaus over en kruid met het paprikapoeder. Laat 15 min. marineren in de koelkast.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Snipper de platte peterselie fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de champignonschijfjes toe en laat 2 à 3 min. bakken op een hevig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
-
Open de hamburgerbroodjes en leg ze 2 à 3 min. onder de voorverwarmde grill.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde tofuplakjes goudbruin aan beide kanten. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tofuplakjes over de hamburgerbroodjes samen met de gebakken champignons en de reepjes ijsbergsla. Lepel er 1 eetl. gekruide Griekse yoghurt over. Dien op met een slaatje.
Ook lekker met aardappel-bloemkoolgratin Vervang de hamburgerbroodjes door deze heerlijke aardappel-bloemkoolgratin: 1. Snij 1 kleine bloemkool in roosjes en 800 g aardappelen in blokjes. Rooster 2 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met anti aanbaklaag, zonder vetstof. Snipper wat bieslook fijn. 2. Kook de bloemkoolroosjes en aardappelstukjes samen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fi. jn met een pureestamper. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 3. Meng er de geroosterde pijnboompitten, 1 dl lichte room en wat fijngesnipperd bieslook onder. Doe in een ovenschotel en bestrooi met 3 eetl. paneermeel. Plaats enkele min. onder de grill van de oven voor een mooi goudbruin korstje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Petrus Blond Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' | Chardonnay | Albert Bichot