Tofuburger met champignons
Tofuburger met champignons

Tofuburger met champignons

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 330 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 32.5 g
Eiwit 17 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 15 min. marineren)

  3. Snij de tofu in plakjes van 1 cm. Giet er de sojasaus over en kruid met het paprikapoeder. Laat 15 min. marineren in de koelkast.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  5. Snipper de platte peterselie fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Snij de champignons in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  11. Voeg de champignonschijfjes toe en laat 2 à 3 min. bakken op een hevig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Open de hamburgerbroodjes en leg ze 2 à 3 min. onder de voorverwarmde grill.

  13. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde tofuplakjes goudbruin aan beide kanten. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de tofuplakjes over de hamburgerbroodjes samen met de gebakken champignons en de reepjes ijsbergsla. Lepel er 1 eetl. gekruide Griekse yoghurt over. Dien op met een slaatje.

Tip

Ook lekker met aardappel-bloemkoolgratin Vervang de hamburgerbroodjes door deze heerlijke aardappel-bloemkoolgratin: 1. Snij 1 kleine bloemkool in roosjes en 800 g aardappelen in blokjes. Rooster 2 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met anti aanbaklaag, zonder vetstof. Snipper wat bieslook fijn. 2. Kook de bloemkoolroosjes en aardappelstukjes samen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fi. jn met een pureestamper. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 3. Meng er de geroosterde pijnboompitten, 1 dl lichte room en wat fijngesnipperd bieslook onder. Doe in een ovenschotel en bestrooi met 3 eetl. paneermeel. Plaats enkele min. onder de grill van de oven voor een mooi goudbruin korstje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 15 min. marineren)

  3. Snij de tofu in plakjes van 1 cm. Giet er de sojasaus over en kruid met het paprikapoeder. Laat 15 min. marineren in de koelkast.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  5. Snipper de platte peterselie fijn en meng onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Snij de champignons in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  11. Voeg de champignonschijfjes toe en laat 2 à 3 min. bakken op een hevig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Open de hamburgerbroodjes en leg ze 2 à 3 min. onder de voorverwarmde grill.

  13. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde tofuplakjes goudbruin aan beide kanten. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de tofuplakjes over de hamburgerbroodjes samen met de gebakken champignons en de reepjes ijsbergsla. Lepel er 1 eetl. gekruide Griekse yoghurt over. Dien op met een slaatje.

Tip

Ook lekker met aardappel-bloemkoolgratin Vervang de hamburgerbroodjes door deze heerlijke aardappel-bloemkoolgratin: 1. Snij 1 kleine bloemkool in roosjes en 800 g aardappelen in blokjes. Rooster 2 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met anti aanbaklaag, zonder vetstof. Snipper wat bieslook fijn. 2. Kook de bloemkoolroosjes en aardappelstukjes samen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fi. jn met een pureestamper. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 3. Meng er de geroosterde pijnboompitten, 1 dl lichte room en wat fijngesnipperd bieslook onder. Doe in een ovenschotel en bestrooi met 3 eetl. paneermeel. Plaats enkele min. onder de grill van de oven voor een mooi goudbruin korstje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 330 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 32.5 g
Eiwit 17 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Petrus Blond Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' | Chardonnay | Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal