Tofuburger met zeewier, gegrilde paksoi en kruidige rijst
Tofuburger met zeewier, gegrilde paksoi en kruidige rijst

Tofuburger met zeewier, gegrilde paksoi en kruidige rijst

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 681 kcal
Energie 2849 kj
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 76.1 g
Suiker 14.1 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 26.2 g
Zout 5.4 g
natrium 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rijstazijn en de suiker. Laat 30 min. staan en roer af en toe om. Giet daarna af en laat uitlekken.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  4. Snij de paksoi in de lengte in 2. Verhit 2 el zonnebloemolie in een grillpan en leg er de paksoi met de snijkant naar beneden in. Bak 5 min.

  5. Snipper het knoflook en de gember fijn en meng met de zoete sojasaus en de helft van de sojasaus. Giet over de paksoi, zet er een deksel op en laat nog 5 min. stomen tot hij zacht is.

  6. Snipper intussen de koriander fijn.

  7. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de sojascheuten 5 min. Kruid met peper en zout. Meng onder de rijst en laat nog even meebakken. Meng er de helft van de koriander onder.

  8. Verhit intussen de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeewierburgers 2,5 min. aan elke kant. Snij in repen.

  9. Hak de pindanootjes fijn. Schep de rijst op de borden en verdeel er de paksoi, de blokjes komkommer en de reepjes burger over. Werk af met de rest van de koriander en de fijngehakte pindanoten. Besprenkel met de rest van de sojasaus.

Tip
Fan van een beetje pikant?

Gebruik dan wat sambal oelek in de mengeling met sojasaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rijstazijn en de suiker. Laat 30 min. staan en roer af en toe om. Giet daarna af en laat uitlekken.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  4. Snij de paksoi in de lengte in 2. Verhit 2 el zonnebloemolie in een grillpan en leg er de paksoi met de snijkant naar beneden in. Bak 5 min.

  5. Snipper het knoflook en de gember fijn en meng met de zoete sojasaus en de helft van de sojasaus. Giet over de paksoi, zet er een deksel op en laat nog 5 min. stomen tot hij zacht is.

  6. Snipper intussen de koriander fijn.

  7. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de sojascheuten 5 min. Kruid met peper en zout. Meng onder de rijst en laat nog even meebakken. Meng er de helft van de koriander onder.

  8. Verhit intussen de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeewierburgers 2,5 min. aan elke kant. Snij in repen.

  9. Hak de pindanootjes fijn. Schep de rijst op de borden en verdeel er de paksoi, de blokjes komkommer en de reepjes burger over. Werk af met de rest van de koriander en de fijngehakte pindanoten. Besprenkel met de rest van de sojasaus.

Tip
Fan van een beetje pikant?

Gebruik dan wat sambal oelek in de mengeling met sojasaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 681 kcal
Energie 2849 kj
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 76.1 g
Suiker 14.1 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 26.2 g
Zout 5.4 g
natrium 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Petite Muraille rosé A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles Bier Leffe Blond 0,0 % Alcoholvrij bier

Bekijk het recept digitaal