- Bewaar

- Bewaar
Tofucurry in venkelbeursje met wilde rijst
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Tripel Hop Cashmere Sterk blond bier Wijn Cono Sur 'Bicicleta' Reserva Viognier D.O. Colchagua Valley Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dep de tofu droog en snij in reepjes.
-
Meng de tofureepjes met de sojasaus, de gember, 1 koffiel. kerriepoeder, peper en zout. Laat 15 min. marineren.
-
Snij de lente-uitjes in grote stukken.
-
Hou 4 mooie (de buitenste) venkelbladen opzij en snij de rest van de venkel in heel kleine stukjes. Hou wat venkelgroen apart voor de afwerking.
-
Kook de 4 blaadjes gedurende 2 min. in lichtgezouten water.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en doe er de gemarineerde tofureepjes en de marinade zelf in. Roerbak ± 5 min. Haal uit de wok en hou warm.
-
Verhit eventueel 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de lente-uitjes en de venkelstukjes 2 min. Doe er de champignons bij en roerbak nog 5 min.
-
Voeg de reepjes tofu, de sojaroom, 1 koffiel. kerriepoeder, peper en zout toe. Meng voorzichtig en wok nog 2 min.
-
Kook ondertussen de wilde rijst gaar in een kookpot met lichtgezouten water (20 min.).
-
Afwerking:
-
Zet op elk bord een venkelblad rechtop (dit voor een origineel effect, maar het blad kan ook liggen). Stapel de tofucurry rond het venkelblad. Strooi er dilleblaadjes en versnipperd venkelgroen over. Omring met de wilde rijst.
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Tripel Hop Cashmere Sterk blond bier Wijn Cono Sur 'Bicicleta' Reserva Viognier D.O. Colchagua Valley Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dep de tofu droog en snij in reepjes.
-
Meng de tofureepjes met de sojasaus, de gember, 1 koffiel. kerriepoeder, peper en zout. Laat 15 min. marineren.
-
Snij de lente-uitjes in grote stukken.
-
Hou 4 mooie (de buitenste) venkelbladen opzij en snij de rest van de venkel in heel kleine stukjes. Hou wat venkelgroen apart voor de afwerking.
-
Kook de 4 blaadjes gedurende 2 min. in lichtgezouten water.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de wok en doe er de gemarineerde tofureepjes en de marinade zelf in. Roerbak ± 5 min. Haal uit de wok en hou warm.
-
Verhit eventueel 1 eetl. olijfolie in de wok en roerbak de lente-uitjes en de venkelstukjes 2 min. Doe er de champignons bij en roerbak nog 5 min.
-
Voeg de reepjes tofu, de sojaroom, 1 koffiel. kerriepoeder, peper en zout toe. Meng voorzichtig en wok nog 2 min.
-
Kook ondertussen de wilde rijst gaar in een kookpot met lichtgezouten water (20 min.).
-
Afwerking:
-
Zet op elk bord een venkelblad rechtop (dit voor een origineel effect, maar het blad kan ook liggen). Stapel de tofucurry rond het venkelblad. Strooi er dilleblaadjes en versnipperd venkelgroen over. Omring met de wilde rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Tripel Hop Cashmere Sterk blond bier Wijn Cono Sur 'Bicicleta' Reserva Viognier D.O. Colchagua Valley Chili