Tomaat-mozzarella met zalm en pijnboompitjes
Tomaat-mozzarella met zalm en pijnboompitjes

Tomaat-mozzarella met zalm en pijnboompitjes

15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 35.6 g
Koolhydraat 5.1 g
Eiwit 29.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaten in fijne schijfjes.

  3. Snij de gerookte zalm in stukken ter grootte van een schijfje tomaat.

  4. Snij de mozzarella in dunne plakjes.

  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Pluk de grootste blaadjes van het basilicumplantje.

  7. Snij de dille in plukjes.

  8. Snij de citroen in partjes.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de ingrediënten in een cirkel en dakpansgewijs over de borden: afwisselend een schijfje tomaat, een blaadje basilicum, een plakje mozzarella, een plakje zalm, een plukje dille (zorg ervoor dat de verse kruiden wat uitsteken en zichtbaar zijn).

  11. Besprenkel elk bord met 1 eetl. olijfolie en maal er peper en zout over. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en garneer met een partje citroen.

  12. Afwerking:
  13. Geef er eventueel een stukje ciabatta of focaccia bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaten in fijne schijfjes.

  3. Snij de gerookte zalm in stukken ter grootte van een schijfje tomaat.

  4. Snij de mozzarella in dunne plakjes.

  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Pluk de grootste blaadjes van het basilicumplantje.

  7. Snij de dille in plukjes.

  8. Snij de citroen in partjes.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de ingrediënten in een cirkel en dakpansgewijs over de borden: afwisselend een schijfje tomaat, een blaadje basilicum, een plakje mozzarella, een plakje zalm, een plukje dille (zorg ervoor dat de verse kruiden wat uitsteken en zichtbaar zijn).

  11. Besprenkel elk bord met 1 eetl. olijfolie en maal er peper en zout over. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en garneer met een partje citroen.

  12. Afwerking:
  13. Geef er eventueel een stukje ciabatta of focaccia bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 35.6 g
Koolhydraat 5.1 g
Eiwit 29.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Wijn Schitterende geelgroene kleur en in de neus geuren van exotisch fruit, bloemen en room. Sappig en rond in de mond. Krachtig en evenwichtig, met een vrij lange afdronk. Wijn Luna di Monte D.O.C. Valdichiana Bianco San Luciano - Italië Wijn Frisse en nerveuze droge witte wijn. Kruiden en citrusvruchten vullen de neus. De smaak is gul, rond en intens. Klassewijn: verkrijgbaar na reservatie.

Bekijk het recept digitaal