Tomatentaart met zoete ui en duo van Italiaanse kaas
Tomatentaart met zoete ui en duo van Italiaanse kaas

Tomatentaart met zoete ui en duo van Italiaanse kaas

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 56.4 g
Suiker 9.9 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 26.3 g
Zout 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de zoete uien in ringen van enkele mm.

  4. Snij de tomaten in schijven van 1/2 cm.

  5. Rasp de provolone fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Leg de vellen filodeeg boven elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het paneermeel.

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uiringen ± 5 min. zacht. Kruid met peper en zout. Verdeel de uien over het filodeeg.

  10. Meng de geraspte provolone onder de ricotta en kruid met peper en zout. Verdeel over de uien en schik er de schijven tomaat naast elkaar op. Leg er de ansjovisreepjes tussen.

  11. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en bestrooi met de takjes oregano. Besprenkel met de olijfolie met basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de zoete uien in ringen van enkele mm.

  4. Snij de tomaten in schijven van 1/2 cm.

  5. Rasp de provolone fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Leg de vellen filodeeg boven elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het paneermeel.

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uiringen ± 5 min. zacht. Kruid met peper en zout. Verdeel de uien over het filodeeg.

  10. Meng de geraspte provolone onder de ricotta en kruid met peper en zout. Verdeel over de uien en schik er de schijven tomaat naast elkaar op. Leg er de ansjovisreepjes tussen.

  11. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en bestrooi met de takjes oregano. Besprenkel met de olijfolie met basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 56.4 g
Suiker 9.9 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 26.3 g
Zout 3.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Le Cenge Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal