Tong met garnalen, preipuree en gebakken champignons
Tong met garnalen, preipuree en gebakken champignons

Tong met garnalen, preipuree en gebakken champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 36.9 g
Suiker 7.2 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 42.4 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Knip eventueel met een schaar de graten aan de zijkant af.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.

  6. Snij de prei in fijne ringen.

  7. Snij de champignons in schijfjes.

  8. Pers de citroen (u hebt 4 eetl. sap nodig).

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten en de prei 5 à 6 min. Voeg een klein scheutje water toe en kruid met peper en zout. Laat nog 4 à 5 min. stoven op een zacht vuur. Doe de prei bij de aardappelen en plet alles met een vork.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak de vis aan beide kanten 4 à 5 min. gaar. Kruid met peper en zout en haal uit de pan (hou warm onder aluminiumfolie).

  13. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de champignons goudbruin. Voeg het fijngesnipperde bieslook, het citroensap en de wijn toe. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de vis met de champignons en de preipuree. Bestrooi met de garnalen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Knip eventueel met een schaar de graten aan de zijkant af.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.

  6. Snij de prei in fijne ringen.

  7. Snij de champignons in schijfjes.

  8. Pers de citroen (u hebt 4 eetl. sap nodig).

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten en de prei 5 à 6 min. Voeg een klein scheutje water toe en kruid met peper en zout. Laat nog 4 à 5 min. stoven op een zacht vuur. Doe de prei bij de aardappelen en plet alles met een vork.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak de vis aan beide kanten 4 à 5 min. gaar. Kruid met peper en zout en haal uit de pan (hou warm onder aluminiumfolie).

  13. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de champignons goudbruin. Voeg het fijngesnipperde bieslook, het citroensap en de wijn toe. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de vis met de champignons en de preipuree. Bestrooi met de garnalen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 36.9 g
Suiker 7.2 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 42.4 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Vintage Uniek bie Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal