- Bewaar

- Bewaar
Tong met garnalen, preipuree en gebakken champignons
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Vintage Uniek bie Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Knip eventueel met een schaar de graten aan de zijkant af.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Pers de citroen (u hebt 4 eetl. sap nodig).
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten en de prei 5 à 6 min. Voeg een klein scheutje water toe en kruid met peper en zout. Laat nog 4 à 5 min. stoven op een zacht vuur. Doe de prei bij de aardappelen en plet alles met een vork.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak de vis aan beide kanten 4 à 5 min. gaar. Kruid met peper en zout en haal uit de pan (hou warm onder aluminiumfolie).
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de champignons goudbruin. Voeg het fijngesnipperde bieslook, het citroensap en de wijn toe. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de vis met de champignons en de preipuree. Bestrooi met de garnalen.
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Vintage Uniek bie Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Knip eventueel met een schaar de graten aan de zijkant af.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Pers de citroen (u hebt 4 eetl. sap nodig).
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten en de prei 5 à 6 min. Voeg een klein scheutje water toe en kruid met peper en zout. Laat nog 4 à 5 min. stoven op een zacht vuur. Doe de prei bij de aardappelen en plet alles met een vork.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een pan en bak de vis aan beide kanten 4 à 5 min. gaar. Kruid met peper en zout en haal uit de pan (hou warm onder aluminiumfolie).
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de champignons goudbruin. Voeg het fijngesnipperde bieslook, het citroensap en de wijn toe. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de vis met de champignons en de preipuree. Bestrooi met de garnalen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Vintage Uniek bie Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré