Tong meunière met sinaasappel, basilicum, tarwegraantjes en geglaceerd witloof
Tong meunière met sinaasappel, basilicum, tarwegraantjes en geglaceerd witloof

Tong meunière met sinaasappel, basilicum, tarwegraantjes en geglaceerd witloof

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 11.4 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 26.5 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Zorg ervoor dat de bladeren niet loskomen.

  3. Snij de sinaasappelen in 2. Snij er 4 schijfjes van en pers de rest.

  4. Scheur de basilicumblaadjes. Hou een paar blaadjes apart voor de afwerking.

  5. Dep de stukken tong droog en wentel ze door de bloem.

  6. Bereiding:
  7. Kook de tarwegraantjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een pan en bak het witloof 3 à 4 min.. Kruid met peper en zout en voeg 1 dl water toe. Laat op een matig vuur sudderen tot al het water verdampt is. Blus met de sojasaus en de helft van het sinaasappelsap. Laat nog 1 min. koken.

  9. Verhit de arachideolie met 1 eetl. boter in een pan en bak de vis 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Voeg de rest van het sinaasappelsap, de sinaasappelschijfjes en het basilicum toe.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de vis met het witloof en de tarwegraantjes. Werk eventueel af met enkele blaadjes basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Zorg ervoor dat de bladeren niet loskomen.

  3. Snij de sinaasappelen in 2. Snij er 4 schijfjes van en pers de rest.

  4. Scheur de basilicumblaadjes. Hou een paar blaadjes apart voor de afwerking.

  5. Dep de stukken tong droog en wentel ze door de bloem.

  6. Bereiding:
  7. Kook de tarwegraantjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een pan en bak het witloof 3 à 4 min.. Kruid met peper en zout en voeg 1 dl water toe. Laat op een matig vuur sudderen tot al het water verdampt is. Blus met de sojasaus en de helft van het sinaasappelsap. Laat nog 1 min. koken.

  9. Verhit de arachideolie met 1 eetl. boter in een pan en bak de vis 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Voeg de rest van het sinaasappelsap, de sinaasappelschijfjes en het basilicum toe.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de vis met het witloof en de tarwegraantjes. Werk eventueel af met enkele blaadjes basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 11.4 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 26.5 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier (Bier: 03964 - BBPR DELT IPA 4X33CL) Delta IPA Blond bier

Bekijk het recept digitaal