- Bewaar

- Bewaar
Tong meunière met sinaasappel, basilicum, tarwegraantjes en geglaceerd witloof
Onze drankensuggesties
Bier (Bier: 03964 - BBPR DELT IPA 4X33CL) Delta IPA Blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Zorg ervoor dat de bladeren niet loskomen.
-
Snij de sinaasappelen in 2. Snij er 4 schijfjes van en pers de rest.
-
Scheur de basilicumblaadjes. Hou een paar blaadjes apart voor de afwerking.
-
Dep de stukken tong droog en wentel ze door de bloem.
-
Bereiding:
-
Kook de tarwegraantjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een pan en bak het witloof 3 à 4 min.. Kruid met peper en zout en voeg 1 dl water toe. Laat op een matig vuur sudderen tot al het water verdampt is. Blus met de sojasaus en de helft van het sinaasappelsap. Laat nog 1 min. koken.
-
Verhit de arachideolie met 1 eetl. boter in een pan en bak de vis 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Voeg de rest van het sinaasappelsap, de sinaasappelschijfjes en het basilicum toe.
-
Afwerking:
-
Serveer de vis met het witloof en de tarwegraantjes. Werk eventueel af met enkele blaadjes basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier (Bier: 03964 - BBPR DELT IPA 4X33CL) Delta IPA Blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Zorg ervoor dat de bladeren niet loskomen.
-
Snij de sinaasappelen in 2. Snij er 4 schijfjes van en pers de rest.
-
Scheur de basilicumblaadjes. Hou een paar blaadjes apart voor de afwerking.
-
Dep de stukken tong droog en wentel ze door de bloem.
-
Bereiding:
-
Kook de tarwegraantjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een pan en bak het witloof 3 à 4 min.. Kruid met peper en zout en voeg 1 dl water toe. Laat op een matig vuur sudderen tot al het water verdampt is. Blus met de sojasaus en de helft van het sinaasappelsap. Laat nog 1 min. koken.
-
Verhit de arachideolie met 1 eetl. boter in een pan en bak de vis 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Voeg de rest van het sinaasappelsap, de sinaasappelschijfjes en het basilicum toe.
-
Afwerking:
-
Serveer de vis met het witloof en de tarwegraantjes. Werk eventueel af met enkele blaadjes basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier (Bier: 03964 - BBPR DELT IPA 4X33CL) Delta IPA Blond bier