Tong-zalmrolletjes met saffraansaus
Tong-zalmrolletjes met saffraansaus

Tong-zalmrolletjes met saffraansaus

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 27.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de komkommer en snij in dobbelsteentjes.

  3. Pel de tomaat, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 1 eetl. boter in een brede kookpan en schik er de diepgevroren tong-zalmrolletjes in, naast elkaar. Voeg 1/2 blokje visbouillon toe, met 1 dl vermout en 1 dl witte wijn. Kruid met peper en zout.

  6. Dek de pan af en laat gedurende 10 à 15 min. zachtjes garen. Haal de visrolletjes uit de pan en hou ze warm.

  7. Zet het vuur hoger en voeg de saffraan en de room toe. Bind met wat instantsausbinder tot een lichtgebonden saus. Zeef de saus indien nodig.

  8. Voor het garnituur stooft u de fijngesneden sjalot en het knoflookteentje 1 min. in de olijfolie. Voeg de stukjes komkommer toe en laat 3 min. meestoven (al roerend). Werk af met de stukjes tomatenvlees en de fijngesnipperde peterselie. Kruid naar smaak met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de komkommer en snij in dobbelsteentjes.

  3. Pel de tomaat, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 1 eetl. boter in een brede kookpan en schik er de diepgevroren tong-zalmrolletjes in, naast elkaar. Voeg 1/2 blokje visbouillon toe, met 1 dl vermout en 1 dl witte wijn. Kruid met peper en zout.

  6. Dek de pan af en laat gedurende 10 à 15 min. zachtjes garen. Haal de visrolletjes uit de pan en hou ze warm.

  7. Zet het vuur hoger en voeg de saffraan en de room toe. Bind met wat instantsausbinder tot een lichtgebonden saus. Zeef de saus indien nodig.

  8. Voor het garnituur stooft u de fijngesneden sjalot en het knoflookteentje 1 min. in de olijfolie. Voeg de stukjes komkommer toe en laat 3 min. meestoven (al roerend). Werk af met de stukjes tomatenvlees en de fijngesnipperde peterselie. Kruid naar smaak met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 27.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië Deze wijn heeft een frisse fruitneus van meloen, ananas en rijpe peer. Zachte florale aanzet, dan soepel, fruitig en charmant. De lichte aciditeit houdt de wijn lekker fris.

Bekijk het recept digitaal