Tongrolletjes met zalm en spinazie
Tongrolletjes met zalm en spinazie

Tongrolletjes met zalm en spinazie

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 43 g
Koolhydraat 1.4 g
Eiwit 37.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg voor elke papillot 2 vellen aluminiumfolie over elkaar en smeer de folie rijkelijk in met boter.

  3. Leg in elk pakje wat diepgevroren spinazie en daarop 2 diepgevroren tongrolletjes. Kruid de vis met peper en zout. Leg rond elk tongrolletje een sneetje gerookte zalm. Voeg per pakje 1 eetl. boter toe en maak de papillotten zorgvuldig dicht (goed ruim, zodat de vis gelijkmatig gaar wordt).

  4. Bak de tongrolletjes ± 30 min. op de warme grill. Neem dan de pakjes van het vuur en maak ze zorgvuldig open. Giet in elke pakje 2 eetl. room. Ga na of de saus voldoende gekruid is en vouw de papillotten terug dicht. Laat nog een 5-tal min. bakken, zodat de saus kan indikken.

  5. Afwerking:
  6. Dien op met rijst of stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg voor elke papillot 2 vellen aluminiumfolie over elkaar en smeer de folie rijkelijk in met boter.

  3. Leg in elk pakje wat diepgevroren spinazie en daarop 2 diepgevroren tongrolletjes. Kruid de vis met peper en zout. Leg rond elk tongrolletje een sneetje gerookte zalm. Voeg per pakje 1 eetl. boter toe en maak de papillotten zorgvuldig dicht (goed ruim, zodat de vis gelijkmatig gaar wordt).

  4. Bak de tongrolletjes ± 30 min. op de warme grill. Neem dan de pakjes van het vuur en maak ze zorgvuldig open. Giet in elke pakje 2 eetl. room. Ga na of de saus voldoende gekruid is en vouw de papillotten terug dicht. Laat nog een 5-tal min. bakken, zodat de saus kan indikken.

  5. Afwerking:
  6. Dien op met rijst of stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 43 g
Koolhydraat 1.4 g
Eiwit 37.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé Wijn Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn met delicaat rokerig boeket van de sauvignondruif. Wijn Cordillera Sauvignon Blanc - Chili Partybox 3 L Wijn Mooie droge witte wijn van de sauvignondruif. De geuren van citrusfruit, appel en appelbloesem zorgen voor een aangenaam frisse tint. Die aroma's komen terug in de levendige, bijna krokante smaak.

Bekijk het recept digitaal