Tongrolletjes met zalmmousse en prei
Tongrolletjes met zalmmousse en prei

Tongrolletjes met zalmmousse en prei

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 25.4 g
Eiwit 39.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de tongfilets en de zalm ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Snij het preiwit in fijne ringen en het groen van de prei in grove stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen in de schil in 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  8. Snij de zalm in stukken en mix samen met het eiwit en de room tot een gladde mousse. Kruid naar smaak met zout en cayennepeper.

  9. Neem 3 vellen aluminiumfolie en verdeel er de tropische tongfilets over. Leg ze met de meest witte kant naar onder naast elkaar (ze moeten elkaar wat overlappen). Verdeel er de zalmmousse over en bestrooi met het fijngesnipperd bieslook. Rol de tongfilets op en wikkel in de aluminiumfolie, zodat u 3 rolletjes tongfilet maakt.

  10. Leg het groen van de prei in een grote kookpan en overgiet met de kippenbouillon. Voeg de rolletjes vis in aluminiumfolie toe, dek af en laat in 20 min. garen.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. boter en eetl. pikante olijfolie in een kookpan. Stoof het preiwit gedurende 5 min. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal uit de kookpan en hou warm.

  12. Haal de tongrolletjes uit de kookpan en mix het groen van de prei tot een fijn sausje. Meng er de room onder en laat alles nog even opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Haal de tongrolletjes uit de aluminiumfolie en snij in stukken van ± 2 cm. Verdeel het preiwit over de borden, leg er 2 à 3 tongrolletjes op en lepel de saus errond. Maak een inkeping in de aardappelen, lepel er een nootje boter in en kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de tongfilets en de zalm ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Snij het preiwit in fijne ringen en het groen van de prei in grove stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen in de schil in 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  8. Snij de zalm in stukken en mix samen met het eiwit en de room tot een gladde mousse. Kruid naar smaak met zout en cayennepeper.

  9. Neem 3 vellen aluminiumfolie en verdeel er de tropische tongfilets over. Leg ze met de meest witte kant naar onder naast elkaar (ze moeten elkaar wat overlappen). Verdeel er de zalmmousse over en bestrooi met het fijngesnipperd bieslook. Rol de tongfilets op en wikkel in de aluminiumfolie, zodat u 3 rolletjes tongfilet maakt.

  10. Leg het groen van de prei in een grote kookpan en overgiet met de kippenbouillon. Voeg de rolletjes vis in aluminiumfolie toe, dek af en laat in 20 min. garen.

  11. Verhit ondertussen 1 eetl. boter en eetl. pikante olijfolie in een kookpan. Stoof het preiwit gedurende 5 min. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal uit de kookpan en hou warm.

  12. Haal de tongrolletjes uit de kookpan en mix het groen van de prei tot een fijn sausje. Meng er de room onder en laat alles nog even opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Haal de tongrolletjes uit de aluminiumfolie en snij in stukken van ± 2 cm. Verdeel het preiwit over de borden, leg er 2 à 3 tongrolletjes op en lepel de saus errond. Maak een inkeping in de aardappelen, lepel er een nootje boter in en kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 25.4 g
Eiwit 39.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac Sec Wijn Heel aangename droge witte wijn uit het Franse Zuidwesten. Zijn smaak is fris en fruitig. Schenk deze karaktervolle wijn jong en koel. Wijn La Jouchère A.C. Chablis Michel Laroche Wijn Droge witte bourgogne met een fijn parfum van fris fruit en mineralen (van de chardonnaydruif). Ontdek zijn strak droge en tegelijk sappig fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal