Tonijn in pastajasje met preisaus
Tonijn in pastajasje met preisaus

Tonijn in pastajasje met preisaus

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 647 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 51.8 g
Eiwit 64.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in brede repen ter grootte van de cannelloni en kruid met de Italiaanse kruiden. Duw de repen tonijn in de cannellonibuisjes.

  4. Snij de preien in fijne ringen.

  5. Hak de spinazieblaadjes grof.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringen samen met het laurierblaadje 10 min. Verwijder het laurierblaadje en roer de bloem onder de prei. Laat even drogen op het vuur.

  9. Giet de melk beetje bij beetje en al roerend over de prei. Laat pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt.

  10. Roer de grofgehakte spinazie onder de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Giet 1/4 van de preisaus in een ovenschaal en schik er de cannelloni naast elkaar in. Overgiet met de rest van de saus en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in brede repen ter grootte van de cannelloni en kruid met de Italiaanse kruiden. Duw de repen tonijn in de cannellonibuisjes.

  4. Snij de preien in fijne ringen.

  5. Hak de spinazieblaadjes grof.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringen samen met het laurierblaadje 10 min. Verwijder het laurierblaadje en roer de bloem onder de prei. Laat even drogen op het vuur.

  9. Giet de melk beetje bij beetje en al roerend over de prei. Laat pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt.

  10. Roer de grofgehakte spinazie onder de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Giet 1/4 van de preisaus in een ovenschaal en schik er de cannelloni naast elkaar in. Overgiet met de rest van de saus en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 647 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 51.8 g
Eiwit 64.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugge Tripel Speciaalbier Wijn Caprice des Anges Gris de Gris A.O.P. Vallée du Paradis

Bekijk het recept digitaal