Tonijn met ansjovisboter
Tonijn met ansjovisboter

Tonijn met ansjovisboter

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 47.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de ansjovisfilets uitlekken (hou de olie apart) en laat ze 1 u. weken in een kopje melk om te ontzouten. Haal de ansjovisfilets uit de melk en dep droog. Snij in stukjes.

  3. Meng de ansjovis met de zachte boter en kruid met peper. Rol deze boter in aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast.

  4. Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  6. Snij de courgettes en de tomaten in fijne schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Smeer een grote ovenschotel in met 1 eetl. olie uit de bokaal van de ansjovis. Verdeel de fijngesnipperde sjalot en het knoflook over de bodem. Bedek met de paprikablokjes.

  9. Verdeel er de schijfjes courgette over en schik er vervolgens dakpansgewijs de tomatenschijfjes op.

  10. Giet er de olijfolie over. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schik er de diepgevroren tonijnsteaks op.

  11. Verdeel de ansjovisboter in schijfjes en schik op de vis.

  12. Schuif 30 à 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Als de vis niet volledig gaar is, dek de schotel dan nog even af met aluminiumfolie en laat nog een paar minuten verder gaar worden.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met wilde rijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de ansjovisfilets uitlekken (hou de olie apart) en laat ze 1 u. weken in een kopje melk om te ontzouten. Haal de ansjovisfilets uit de melk en dep droog. Snij in stukjes.

  3. Meng de ansjovis met de zachte boter en kruid met peper. Rol deze boter in aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast.

  4. Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  6. Snij de courgettes en de tomaten in fijne schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Smeer een grote ovenschotel in met 1 eetl. olie uit de bokaal van de ansjovis. Verdeel de fijngesnipperde sjalot en het knoflook over de bodem. Bedek met de paprikablokjes.

  9. Verdeel er de schijfjes courgette over en schik er vervolgens dakpansgewijs de tomatenschijfjes op.

  10. Giet er de olijfolie over. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schik er de diepgevroren tonijnsteaks op.

  11. Verdeel de ansjovisboter in schijfjes en schik op de vis.

  12. Schuif 30 à 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Als de vis niet volledig gaar is, dek de schotel dan nog even af met aluminiumfolie en laat nog een paar minuten verder gaar worden.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met wilde rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 47.5 g

Bekijk het recept digitaal