- Bewaar

- Bewaar
Tonijn met ansjovisboter
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de ansjovisfilets uitlekken (hou de olie apart) en laat ze 1 u. weken in een kopje melk om te ontzouten. Haal de ansjovisfilets uit de melk en dep droog. Snij in stukjes.
-
Meng de ansjovis met de zachte boter en kruid met peper. Rol deze boter in aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast.
-
Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
-
Snij de courgettes en de tomaten in fijne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Smeer een grote ovenschotel in met 1 eetl. olie uit de bokaal van de ansjovis. Verdeel de fijngesnipperde sjalot en het knoflook over de bodem. Bedek met de paprikablokjes.
-
Verdeel er de schijfjes courgette over en schik er vervolgens dakpansgewijs de tomatenschijfjes op.
-
Giet er de olijfolie over. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schik er de diepgevroren tonijnsteaks op.
-
Verdeel de ansjovisboter in schijfjes en schik op de vis.
-
Schuif 30 à 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Als de vis niet volledig gaar is, dek de schotel dan nog even af met aluminiumfolie en laat nog een paar minuten verder gaar worden.
-
Afwerking:
-
Dien op met wilde rijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de ansjovisfilets uitlekken (hou de olie apart) en laat ze 1 u. weken in een kopje melk om te ontzouten. Haal de ansjovisfilets uit de melk en dep droog. Snij in stukjes.
-
Meng de ansjovis met de zachte boter en kruid met peper. Rol deze boter in aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast.
-
Snipper het teentje knoflook en de sjalot fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
-
Snij de courgettes en de tomaten in fijne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Smeer een grote ovenschotel in met 1 eetl. olie uit de bokaal van de ansjovis. Verdeel de fijngesnipperde sjalot en het knoflook over de bodem. Bedek met de paprikablokjes.
-
Verdeel er de schijfjes courgette over en schik er vervolgens dakpansgewijs de tomatenschijfjes op.
-
Giet er de olijfolie over. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schik er de diepgevroren tonijnsteaks op.
-
Verdeel de ansjovisboter in schijfjes en schik op de vis.
-
Schuif 30 à 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Als de vis niet volledig gaar is, dek de schotel dan nog even af met aluminiumfolie en laat nog een paar minuten verder gaar worden.
-
Afwerking:
-
Dien op met wilde rijst.