Tonijn op zuiderse wijze
Tonijn op zuiderse wijze

Tonijn op zuiderse wijze

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2163 kj
Energie 517 kcal
Vet 13 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 7.2 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 38.6 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Kook de rijstmengeling in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  4. Snij intussen de tomaten in partjes, de courgette in schijfjes en de uien in ringen. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Wrijf een ovenschotel in met de helft van de olijfolie. Schik er de groenten in en kruid met peper en zout. Verdeel er het knoflook, het paneermeel, de witte wijn en de Provençaalse kruiden over. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Wrijf de tonijnsteaks in met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en schroei de steaks een halve tot één minuut aan elke kant.

  7. Serveer de tonijnsteaks met de ovengroenten en de rijstmengeling.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Kook de rijstmengeling in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  4. Snij intussen de tomaten in partjes, de courgette in schijfjes en de uien in ringen. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Wrijf een ovenschotel in met de helft van de olijfolie. Schik er de groenten in en kruid met peper en zout. Verdeel er het knoflook, het paneermeel, de witte wijn en de Provençaalse kruiden over. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Wrijf de tonijnsteaks in met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en schroei de steaks een halve tot één minuut aan elke kant.

  7. Serveer de tonijnsteaks met de ovengroenten en de rijstmengeling.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2163 kj
Energie 517 kcal
Vet 13 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 7.2 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 38.6 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Puglia I.G.T. Verdeca-Chardonnay Masso Antico Puglia – Italië Bier La Chouffe Houblon blond bier

Bekijk het recept digitaal