- Bewaar

- Bewaar
Tonijnballetjes met rucola
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(enkele uren vooraf)
-
Kook de eieren hard gedurende 10 min. en laat afkoelen.
-
Breng de bouillon aan de kook in een kookpot en doe er de diepgevroren tonijn in. Laat 5 min. koken. Neem van het vuur en laat afkoelen in het vocht. Neem uit het vocht en dep droog.
-
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
-
Rasp de schil van de halve citroen en kook 1 min. in water, giet af en dep droog.
-
Pers de halve citroen uit (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Snij de rucola grof.
-
Bereiding:
-
Plet de tonijn samen met de hardgekookte eitjes. Meng er de ricotta en het fijngesnipperde basilicum onder.
-
Voeg er het citroenraspsel, het citroensap en de zachte boter aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Roer er de kappertjes onder.
-
Rol balletjes van de bereiding en bewaar in de koelkast tot u ze serveert.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rucola over kleine schaaltjes of bordjes en leg er 1 à 2 tonijnballetjes op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(enkele uren vooraf)
-
Kook de eieren hard gedurende 10 min. en laat afkoelen.
-
Breng de bouillon aan de kook in een kookpot en doe er de diepgevroren tonijn in. Laat 5 min. koken. Neem van het vuur en laat afkoelen in het vocht. Neem uit het vocht en dep droog.
-
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
-
Rasp de schil van de halve citroen en kook 1 min. in water, giet af en dep droog.
-
Pers de halve citroen uit (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Snij de rucola grof.
-
Bereiding:
-
Plet de tonijn samen met de hardgekookte eitjes. Meng er de ricotta en het fijngesnipperde basilicum onder.
-
Voeg er het citroenraspsel, het citroensap en de zachte boter aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Roer er de kappertjes onder.
-
Rol balletjes van de bereiding en bewaar in de koelkast tot u ze serveert.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rucola over kleine schaaltjes of bordjes en leg er 1 à 2 tonijnballetjes op.