Tonijnballetjes met rucola
Tonijnballetjes met rucola

Tonijnballetjes met rucola

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 191 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 16.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (enkele uren vooraf)
  4. Kook de eieren hard gedurende 10 min. en laat afkoelen.

  5. Breng de bouillon aan de kook in een kookpot en doe er de diepgevroren tonijn in. Laat 5 min. koken. Neem van het vuur en laat afkoelen in het vocht. Neem uit het vocht en dep droog.

  6. Snipper de basilicumblaadjes fijn.

  7. Rasp de schil van de halve citroen en kook 1 min. in water, giet af en dep droog.

  8. Pers de halve citroen uit (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  9. Snij de rucola grof.

  10. Bereiding:
  11. Plet de tonijn samen met de hardgekookte eitjes. Meng er de ricotta en het fijngesnipperde basilicum onder.

  12. Voeg er het citroenraspsel, het citroensap en de zachte boter aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Roer er de kappertjes onder.

  14. Rol balletjes van de bereiding en bewaar in de koelkast tot u ze serveert.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de rucola over kleine schaaltjes of bordjes en leg er 1 à 2 tonijnballetjes op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (enkele uren vooraf)
  4. Kook de eieren hard gedurende 10 min. en laat afkoelen.

  5. Breng de bouillon aan de kook in een kookpot en doe er de diepgevroren tonijn in. Laat 5 min. koken. Neem van het vuur en laat afkoelen in het vocht. Neem uit het vocht en dep droog.

  6. Snipper de basilicumblaadjes fijn.

  7. Rasp de schil van de halve citroen en kook 1 min. in water, giet af en dep droog.

  8. Pers de halve citroen uit (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  9. Snij de rucola grof.

  10. Bereiding:
  11. Plet de tonijn samen met de hardgekookte eitjes. Meng er de ricotta en het fijngesnipperde basilicum onder.

  12. Voeg er het citroenraspsel, het citroensap en de zachte boter aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Roer er de kappertjes onder.

  14. Rol balletjes van de bereiding en bewaar in de koelkast tot u ze serveert.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de rucola over kleine schaaltjes of bordjes en leg er 1 à 2 tonijnballetjes op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 191 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 16.6 g

Bekijk het recept digitaal