Tonijnsteak en gnocchi met pesto en spinazie
Tonijnsteak en gnocchi met pesto en spinazie

Tonijnsteak en gnocchi met pesto en spinazie

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 697 kcal
Energie 2916 kj
Vet 34.5 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 53.8 g
Suiker 5.9 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 40 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de ui fijn en pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een hoge braadpan en bak de gnocchi 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  4. Verhit opnieuw 1/3 van de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui glazig. Roer er de pesto onder en overgiet met de room. Laat 5 min. koken.

  5. Roer er de diepgevroren erwten, de spinazie en het citroensap onder. Kruid met peper en zout. Laat de spinazie 5 min. slinken.

  6. Roer er de gnocchi en de basilicum onder.

  7. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de tonijnsteaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de ui fijn en pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een hoge braadpan en bak de gnocchi 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  4. Verhit opnieuw 1/3 van de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui glazig. Roer er de pesto onder en overgiet met de room. Laat 5 min. koken.

  5. Roer er de diepgevroren erwten, de spinazie en het citroensap onder. Kruid met peper en zout. Laat de spinazie 5 min. slinken.

  6. Roer er de gnocchi en de basilicum onder.

  7. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de tonijnsteaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 697 kcal
Energie 2916 kj
Vet 34.5 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 53.8 g
Suiker 5.9 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 40 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn By Barthès ‘Prestige’ rosé A.O.P. Bandol Bier Fourchette Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal