- Bewaar

- Bewaar
Tortelli met lamsreepjes en asperges
Onze drankensuggesties
Bier Saison Dupont Biologique Saison Wijn Roodeberg KWV Western Cape - Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Snij de wortel in kleine blokjes. Snij de asperges in stukken van ongeveer 4 cm.
-
Laat in een braadpan 1 eetl. boter smelten. Bak de lamsrumpsteaks aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zout en strooi er knoflookpoeder over. Laat nog gedurende 10 min bakken. Haal de stukken vlees uit de pan en laat afkoelen.
-
Snij de stukken lamsvlees in fijne reepjes.
-
Kook de asperges gaar in lichtgezouten water gedurende 10 min. Giet af en laat uitlekken.
-
Bereid intussen de saus. Laat in een ruime kookpan 1 eetl. boter smelten. Voeg de wortelblokjes toe en laat even stoven. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de rode pesto onder. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-
Giet de saus in een beker en mix heel fijn. Giet de saus terug in de kookpan. Leng aan met de room en laat even doorkoken.
-
Meng de aspergestukjes en de reepjes lamsvlees onder de saus en laat zachtjes even doorwarmen.
-
Kook intussen de tortellini gaar gedurende 4 à 5 min. in 5 L lichtgezouten water. Giet af en schep voorzichtig onder de hete tomatensaus.
-
Dien onmiddellijk op. Voor de liefhebbers kan u nog wat rode pesto en geraspte parmezaan op tafel zetten.
Onze drankensuggesties
Bier Saison Dupont Biologique Saison Wijn Roodeberg KWV Western Cape - Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Snij de wortel in kleine blokjes. Snij de asperges in stukken van ongeveer 4 cm.
-
Laat in een braadpan 1 eetl. boter smelten. Bak de lamsrumpsteaks aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zout en strooi er knoflookpoeder over. Laat nog gedurende 10 min bakken. Haal de stukken vlees uit de pan en laat afkoelen.
-
Snij de stukken lamsvlees in fijne reepjes.
-
Kook de asperges gaar in lichtgezouten water gedurende 10 min. Giet af en laat uitlekken.
-
Bereid intussen de saus. Laat in een ruime kookpan 1 eetl. boter smelten. Voeg de wortelblokjes toe en laat even stoven. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de rode pesto onder. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-
Giet de saus in een beker en mix heel fijn. Giet de saus terug in de kookpan. Leng aan met de room en laat even doorkoken.
-
Meng de aspergestukjes en de reepjes lamsvlees onder de saus en laat zachtjes even doorwarmen.
-
Kook intussen de tortellini gaar gedurende 4 à 5 min. in 5 L lichtgezouten water. Giet af en schep voorzichtig onder de hete tomatensaus.
-
Dien onmiddellijk op. Voor de liefhebbers kan u nog wat rode pesto en geraspte parmezaan op tafel zetten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Saison Dupont Biologique Saison Wijn Roodeberg KWV Western Cape - Zuid-Afrika