Tortellini in een groentesausje
Tortellini in een groentesausje

Tortellini in een groentesausje

25 min.
Voorgerecht
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 208 kcal
Vet 9.6 g
Koolhydraat 22.7 g
Eiwit 6.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten en prei fijn en snij de courgettes in blokjes.

  3. Schil de avocado, haal de pit eruit, snij in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.

  4. Bereiding:
  5. Kook de fijngesneden prei, courgettes en sjalotten 15 min. in lichtgezouten water. Hou het kookvocht apart.

  6. Mix de gekookte groenten met de blokjes avocado en room. Verkruimel het bouillonblokje erover en kruid met 1 koffiel. Provençaalse mix, peper en zout. Leng de saus eventueel aan met enkele lepels van het kookvocht.

  7. Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Meng met de groentesaus en verdeel in 10 miniporties. Werk af met een garnituur naar keuze.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten en prei fijn en snij de courgettes in blokjes.

  3. Schil de avocado, haal de pit eruit, snij in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.

  4. Bereiding:
  5. Kook de fijngesneden prei, courgettes en sjalotten 15 min. in lichtgezouten water. Hou het kookvocht apart.

  6. Mix de gekookte groenten met de blokjes avocado en room. Verkruimel het bouillonblokje erover en kruid met 1 koffiel. Provençaalse mix, peper en zout. Leng de saus eventueel aan met enkele lepels van het kookvocht.

  7. Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Meng met de groentesaus en verdeel in 10 miniporties. Werk af met een garnituur naar keuze.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 208 kcal
Vet 9.6 g
Koolhydraat 22.7 g
Eiwit 6.8 g

Bekijk het recept digitaal