Tortellini met dragonsaus
Tortellini met dragonsaus

Tortellini met dragonsaus

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 77.2 g
Eiwit 24.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Pel de tomaten (dat gaat makkelijker als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  2. Laat de maïskorrels uitlekken. Snij de sjalot fijn.

  3. Verwijder het steeltje van de champignons en snij de hoedjes in vier.

  4. Laat de boter smelten in een ruime kookpan. Voeg het fijngesneden sjalotje toe en laat eventjes stoven, zonder te kleuren. Voeg de champignons toe en laat gedurende 5 min. op een matig vuur stoven. Kruid met peper en zout.

  5. Meng er de room en 1 dl water onder. Voeg het kruidenbouillonblokje toe.

  6. Roer er de tomatenblokjes, de maïskorrels en de dragon onder. Breng aan de kook en laat 5 min. inkoken tot een lichtgebonden saus.

  7. Kook ondertussen de tortellini gaar in 5 L lichtgezouten water gedurende 4 à 5 min. Giet af en laat uitlekken.

  8. Schep de gaargekookte tortellini voorzichtig onder de hete saus en verdeel over de borden. Strooi er geraspte parmezaan over en dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Pel de tomaten (dat gaat makkelijker als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  2. Laat de maïskorrels uitlekken. Snij de sjalot fijn.

  3. Verwijder het steeltje van de champignons en snij de hoedjes in vier.

  4. Laat de boter smelten in een ruime kookpan. Voeg het fijngesneden sjalotje toe en laat eventjes stoven, zonder te kleuren. Voeg de champignons toe en laat gedurende 5 min. op een matig vuur stoven. Kruid met peper en zout.

  5. Meng er de room en 1 dl water onder. Voeg het kruidenbouillonblokje toe.

  6. Roer er de tomatenblokjes, de maïskorrels en de dragon onder. Breng aan de kook en laat 5 min. inkoken tot een lichtgebonden saus.

  7. Kook ondertussen de tortellini gaar in 5 L lichtgezouten water gedurende 4 à 5 min. Giet af en laat uitlekken.

  8. Schep de gaargekookte tortellini voorzichtig onder de hete saus en verdeel over de borden. Strooi er geraspte parmezaan over en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 77.2 g
Eiwit 24.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Chardonnay Semillon Australië Wijn Stralende droge witte wijn uit Zuidoost-Australië, met een boeket van exotische vruchten en een fruitige smaak. Koel serveren. Wijn Coteaux du Tricastin A.C. M. Chapoutier Wijn Wijn gemaakt met druiven uit de biodynamische teelt. Robijnrode kleur en aroma's van laurier en kruidnagel. In de mond fruitig, soepel en kruidig met chocoladefinale.

Bekijk het recept digitaal