Tournedos met geroosterde aardappelen en butternutpompoen
Tournedos met geroosterde aardappelen en butternutpompoen

Tournedos met geroosterde aardappelen en butternutpompoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 28.3 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 50.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 8.

  4. Snij het hoedje van de pompoen en snij daarna in de breedte in 6 schijfjes van ± 2 cm dik. Schil de schijfjes en snij ze in 2, tot halvemaantjes.

  5. Pel de teentjes knoflook.

  6. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de schijfjes pompoen en partjes aardappel op een bakplaat met bakpapier. Voeg de gepelde teentjes knoflook toe.

  10. Bestrooi met de rozemarijnblaadjes en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en meng alles goed onder elkaar. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Schep na 20 min. om.

  11. Kruid intussen de tournedos met zwarte peper. Smelt de boter in een braadpan en bak de tournedos aan beide kanten goudbruin. Laat verder bakken naar smaak. Haal het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  12. Blus de pan met 1,5 dl water en schraap de braadresten los. Laat even inkoken.

  13. Afwerking:
  14. Leg de tournedos op de borden, giet er wat saus over en geef er de geroosterde aardappelen en pompoen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 8.

  4. Snij het hoedje van de pompoen en snij daarna in de breedte in 6 schijfjes van ± 2 cm dik. Schil de schijfjes en snij ze in 2, tot halvemaantjes.

  5. Pel de teentjes knoflook.

  6. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de schijfjes pompoen en partjes aardappel op een bakplaat met bakpapier. Voeg de gepelde teentjes knoflook toe.

  10. Bestrooi met de rozemarijnblaadjes en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en meng alles goed onder elkaar. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Schep na 20 min. om.

  11. Kruid intussen de tournedos met zwarte peper. Smelt de boter in een braadpan en bak de tournedos aan beide kanten goudbruin. Laat verder bakken naar smaak. Haal het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  12. Blus de pan met 1,5 dl water en schraap de braadresten los. Laat even inkoken.

  13. Afwerking:
  14. Leg de tournedos op de borden, giet er wat saus over en geef er de geroosterde aardappelen en pompoen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 606 kcal
Vet 28.3 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 50.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Baron d'Ardeuil 'Vieilles Vignes' A.O.P. Buzet

Bekijk het recept digitaal