- Bewaar

- Bewaar
Tournedos van eend met maderasaus en mangochutney
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Château Vincent A.O.P. Fronsac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de lente-uitjes in stukken ter grootte van de schorseneren.
-
Schil de mango en snij in gelijke blokjes. Snij grotere druiven in 2.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Rasp de gember fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui samen met de gember en het pepertje 1 min.
-
Voeg de andere ingrediënten voor de chutney toe en laat 10 min. sudderen.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en bak de lente-uitjes licht aan. Voeg de diepgevroren schorseneren toe en laat ± 5 min. sudderen. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
-
Doe de fijngesnipperde ui samen met de tijm, laurier en madera in een steelpan en laat ± voor de helft inkoken op een hevig vuur. Giet er de kippenbouillon bij en laat opnieuw voor de helft inkoken.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de tournedos aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat ± 2 min. aan elke kant verder bakken (afhankelijk van de dikte). Verwijder het doorzichtige randje rond de tournedos.
-
Afwerking:
-
Verdeel de schorseneren over de borden, schik er de tournedos op en garneer met de mangochutney. Lepel er de saus rond en serveer met kroketten.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Château Vincent A.O.P. Fronsac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de lente-uitjes in stukken ter grootte van de schorseneren.
-
Schil de mango en snij in gelijke blokjes. Snij grotere druiven in 2.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Rasp de gember fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui samen met de gember en het pepertje 1 min.
-
Voeg de andere ingrediënten voor de chutney toe en laat 10 min. sudderen.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en bak de lente-uitjes licht aan. Voeg de diepgevroren schorseneren toe en laat ± 5 min. sudderen. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
-
Doe de fijngesnipperde ui samen met de tijm, laurier en madera in een steelpan en laat ± voor de helft inkoken op een hevig vuur. Giet er de kippenbouillon bij en laat opnieuw voor de helft inkoken.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de tournedos aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat ± 2 min. aan elke kant verder bakken (afhankelijk van de dikte). Verwijder het doorzichtige randje rond de tournedos.
-
Afwerking:
-
Verdeel de schorseneren over de borden, schik er de tournedos op en garneer met de mangochutney. Lepel er de saus rond en serveer met kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Château Vincent A.O.P. Fronsac