Traditionele pannenkoeken
Traditionele pannenkoeken

Traditionele pannenkoeken

1 u. 10 min.
Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 828 kj
Energie 198 kcal
Vet 6.9 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 26.8 g
Suiker 10 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 6.8 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 10 min.

    Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur.

  2. Doe de bloem, de eieren, de suiker, de gesmolten boter, de vanillesuiker en de melk in een mengkom. Mix tot een glad beslag zonder klonters.

  3. Verhit een beetje arachideolie in een pan. Schep er een pollepel beslag in. Draai met de pan zodat de bodem volledig bedekt is.

  4. Bak tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai de pannenkoek om met een spatel. Bak verder tot de andere kant ook goudbruin is.

  5. Herhaal stap 3 en 4 tot het beslag op is. Het vuur verhogen hoeft niet, want de pan is nu warm genoeg.

Tip
Liever geen suiker?

Vervang door 3 eetlepels Pur Via (zoetstof op basis van stevia). Goed voor 20 pannenkoeken.

Sneller bakken?

Gebruik meerdere pannenkoekenpannen of pannen met antiaanbaklaag tegelijk.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 10 min.

    Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur.

  2. Doe de bloem, de eieren, de suiker, de gesmolten boter, de vanillesuiker en de melk in een mengkom. Mix tot een glad beslag zonder klonters.

  3. Verhit een beetje arachideolie in een pan. Schep er een pollepel beslag in. Draai met de pan zodat de bodem volledig bedekt is.

  4. Bak tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai de pannenkoek om met een spatel. Bak verder tot de andere kant ook goudbruin is.

  5. Herhaal stap 3 en 4 tot het beslag op is. Het vuur verhogen hoeft niet, want de pan is nu warm genoeg.

Tip
Liever geen suiker?

Vervang door 3 eetlepels Pur Via (zoetstof op basis van stevia). Goed voor 20 pannenkoeken.

Sneller bakken?

Gebruik meerdere pannenkoekenpannen of pannen met antiaanbaklaag tegelijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 828 kj
Energie 198 kcal
Vet 6.9 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 26.8 g
Suiker 10 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 6.8 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal