Trio van broodquiches
Trio van broodquiches

Trio van broodquiches

30 min.
Ontbijt
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Vet een bakvorm voor muffins in met de plantaardige vetstof.

  3. Snij het spek in fijne reepjes. Snipper de lente-uitjes en de koriander fijn. Rasp het blok kaas.

  4. Snij het vruchtvlees van de halve avocado in blokjes. Snij de radijzen in fijne schijfjes.

  5. Klop de eieren los. Kruid met zout en peper.

  6. Spoel de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Maak een inkeping in de sneetjes brood vanaf het midden, zodat je de sneetjes makkelijk in de muffinvormpjes kan schikken.

  10. Leg de losse stukjes dus iets over elkaar, zodat de bodem bedekt is.

  11. Vul 2 vormen met gerookt spek en geraspte Passendale. Vul 2 vormen met gerookte zalm en radijzen. Vul 2 vormen met maïspesto, kidneybonen en het vegan kaasalternatief.

  12. Vul alle vormen aan met de losgeklopte eieren en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn.

  13. Werk de broodquiches met spek af met lente-uitjes. Bestrooi de broodquiches met zalm met de avocadoblokjes. De koriander is voor de broodquiches met kidneybonen.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de muntblaadjes.

Tip

Voedingswaarde per broodquiche met vlees: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 301 kcal Vetten 20,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,6 g Koolhydraten 12,0 g (waarvan) suikers 1,2 g Vezels 1,7 g Eiwitten 16,3 g Zout 1,2 g Voedingswaarde per broodquiche met vis: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 249 kcal Vetten 15,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,6 g Koolhydraten 12,5 g (waarvan) suikers 1,7 g Vezels 3,3 g Eiwitten 13,4 g Zout 1,2 g Voedingswaarde per broodquiche zonder vlees of vis: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 245 kcal Vetten 13,0 g (waarvan) verzadigde vetzuren 7,0 g Koolhydraten 21,4 g (waarvan) suikers 1,5 g Vezels 1,7 g Eiwitten 9,6 g Zout 0,5 g

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Vet een bakvorm voor muffins in met de plantaardige vetstof.

  3. Snij het spek in fijne reepjes. Snipper de lente-uitjes en de koriander fijn. Rasp het blok kaas.

  4. Snij het vruchtvlees van de halve avocado in blokjes. Snij de radijzen in fijne schijfjes.

  5. Klop de eieren los. Kruid met zout en peper.

  6. Spoel de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Maak een inkeping in de sneetjes brood vanaf het midden, zodat je de sneetjes makkelijk in de muffinvormpjes kan schikken.

  10. Leg de losse stukjes dus iets over elkaar, zodat de bodem bedekt is.

  11. Vul 2 vormen met gerookt spek en geraspte Passendale. Vul 2 vormen met gerookte zalm en radijzen. Vul 2 vormen met maïspesto, kidneybonen en het vegan kaasalternatief.

  12. Vul alle vormen aan met de losgeklopte eieren en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn.

  13. Werk de broodquiches met spek af met lente-uitjes. Bestrooi de broodquiches met zalm met de avocadoblokjes. De koriander is voor de broodquiches met kidneybonen.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de muntblaadjes.

Tip

Voedingswaarde per broodquiche met vlees: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 301 kcal Vetten 20,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,6 g Koolhydraten 12,0 g (waarvan) suikers 1,2 g Vezels 1,7 g Eiwitten 16,3 g Zout 1,2 g Voedingswaarde per broodquiche met vis: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 249 kcal Vetten 15,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,6 g Koolhydraten 12,5 g (waarvan) suikers 1,7 g Vezels 3,3 g Eiwitten 13,4 g Zout 1,2 g Voedingswaarde per broodquiche zonder vlees of vis: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 245 kcal Vetten 13,0 g (waarvan) verzadigde vetzuren 7,0 g Koolhydraten 21,4 g (waarvan) suikers 1,5 g Vezels 1,7 g Eiwitten 9,6 g Zout 0,5 g

Bekijk het recept digitaal