- Bewaar

- Bewaar
Trio van broodquiches
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Vet een bakvorm voor muffins in met de plantaardige vetstof.
-
Snij het spek in fijne reepjes. Snipper de lente-uitjes en de koriander fijn. Rasp het blok kaas.
-
Snij het vruchtvlees van de halve avocado in blokjes. Snij de radijzen in fijne schijfjes.
-
Klop de eieren los. Kruid met zout en peper.
-
Spoel de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Maak een inkeping in de sneetjes brood vanaf het midden, zodat je de sneetjes makkelijk in de muffinvormpjes kan schikken.
-
Leg de losse stukjes dus iets over elkaar, zodat de bodem bedekt is.
-
Vul 2 vormen met gerookt spek en geraspte Passendale. Vul 2 vormen met gerookte zalm en radijzen. Vul 2 vormen met maïspesto, kidneybonen en het vegan kaasalternatief.
-
Vul alle vormen aan met de losgeklopte eieren en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn.
-
Werk de broodquiches met spek af met lente-uitjes. Bestrooi de broodquiches met zalm met de avocadoblokjes. De koriander is voor de broodquiches met kidneybonen.
-
Afwerking:
-
Werk af met de muntblaadjes.
Voedingswaarde per broodquiche met vlees: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 301 kcal Vetten 20,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,6 g Koolhydraten 12,0 g (waarvan) suikers 1,2 g Vezels 1,7 g Eiwitten 16,3 g Zout 1,2 g Voedingswaarde per broodquiche met vis: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 249 kcal Vetten 15,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,6 g Koolhydraten 12,5 g (waarvan) suikers 1,7 g Vezels 3,3 g Eiwitten 13,4 g Zout 1,2 g Voedingswaarde per broodquiche zonder vlees of vis: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 245 kcal Vetten 13,0 g (waarvan) verzadigde vetzuren 7,0 g Koolhydraten 21,4 g (waarvan) suikers 1,5 g Vezels 1,7 g Eiwitten 9,6 g Zout 0,5 g
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Vet een bakvorm voor muffins in met de plantaardige vetstof.
-
Snij het spek in fijne reepjes. Snipper de lente-uitjes en de koriander fijn. Rasp het blok kaas.
-
Snij het vruchtvlees van de halve avocado in blokjes. Snij de radijzen in fijne schijfjes.
-
Klop de eieren los. Kruid met zout en peper.
-
Spoel de kidneybonen onder koud water en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Maak een inkeping in de sneetjes brood vanaf het midden, zodat je de sneetjes makkelijk in de muffinvormpjes kan schikken.
-
Leg de losse stukjes dus iets over elkaar, zodat de bodem bedekt is.
-
Vul 2 vormen met gerookt spek en geraspte Passendale. Vul 2 vormen met gerookte zalm en radijzen. Vul 2 vormen met maïspesto, kidneybonen en het vegan kaasalternatief.
-
Vul alle vormen aan met de losgeklopte eieren en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn.
-
Werk de broodquiches met spek af met lente-uitjes. Bestrooi de broodquiches met zalm met de avocadoblokjes. De koriander is voor de broodquiches met kidneybonen.
-
Afwerking:
-
Werk af met de muntblaadjes.
Voedingswaarde per broodquiche met vlees: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 301 kcal Vetten 20,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,6 g Koolhydraten 12,0 g (waarvan) suikers 1,2 g Vezels 1,7 g Eiwitten 16,3 g Zout 1,2 g Voedingswaarde per broodquiche met vis: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 249 kcal Vetten 15,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,6 g Koolhydraten 12,5 g (waarvan) suikers 1,7 g Vezels 3,3 g Eiwitten 13,4 g Zout 1,2 g Voedingswaarde per broodquiche zonder vlees of vis: (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 245 kcal Vetten 13,0 g (waarvan) verzadigde vetzuren 7,0 g Koolhydraten 21,4 g (waarvan) suikers 1,5 g Vezels 1,7 g Eiwitten 9,6 g Zout 0,5 g