Tunesische quiche met aardappelschijfjes en tonijn
Tunesische quiche met aardappelschijfjes en tonijn

Tunesische quiche met aardappelschijfjes en tonijn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Vet 37.6 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 41.1 g
Suiker 3.9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 36.8 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in schijfjes.

  4. Snij de ui in ringen.

  5. Laat de tonijn uitlekken.

  6. Snij de korst van de kaas.

  7. Snij de kerstomaten in 2.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes ± 7 min. gaar. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Verhit in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de ui 3 min.

  12. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de aardappelschijfjes, de ui, de tonijn, de diepgevroren erwten en de sneetjes kaas over.

  13. Klop de eieren los. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Giet het eiermengsel in de taartvorm.

  14. Verdeel de kerstomaten over de quiche en bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in schijfjes.

  4. Snij de ui in ringen.

  5. Laat de tonijn uitlekken.

  6. Snij de korst van de kaas.

  7. Snij de kerstomaten in 2.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes ± 7 min. gaar. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Verhit in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de ui 3 min.

  12. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de aardappelschijfjes, de ui, de tonijn, de diepgevroren erwten en de sneetjes kaas over.

  13. Klop de eieren los. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Giet het eiermengsel in de taartvorm.

  14. Verdeel de kerstomaten over de quiche en bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Vet 37.6 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 41.1 g
Suiker 3.9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 36.8 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal