Turks brood met omelet van champignon en feta
Turks brood met omelet van champignon en feta

Turks brood met omelet van champignon en feta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 47.4 g
Suiker 4.2 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 28.5 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui, het bieslook en het knoflook fijn.

  4. Klop de eieren los met een vork en roer er het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Bak het Turks brood af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  8. Verhit intussen de olijfolie in een grote braadpan (met ongeveer dezelfde diameter als het Turks brood). Bak de champignons, de ui en het knoflook 5 min. Kruid met peper en zout.

  9. Overgiet met de losgeklopte eieren, roer alles goed onder elkaar en laat op een zacht vuur stollen tot een omelet.

  10. Snij het Turks brood in de lengte in 2 cirkels en schuif de omelet uit de pan op de onderste helft. Verdeel er de rucola over en verkruimel er de feta over.

  11. Dek af met de bovenste helft van het brood en snij in 4 gelijke punten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui, het bieslook en het knoflook fijn.

  4. Klop de eieren los met een vork en roer er het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Bak het Turks brood af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  8. Verhit intussen de olijfolie in een grote braadpan (met ongeveer dezelfde diameter als het Turks brood). Bak de champignons, de ui en het knoflook 5 min. Kruid met peper en zout.

  9. Overgiet met de losgeklopte eieren, roer alles goed onder elkaar en laat op een zacht vuur stollen tot een omelet.

  10. Snij het Turks brood in de lengte in 2 cirkels en schuif de omelet uit de pan op de onderste helft. Verdeel er de rucola over en verkruimel er de feta over.

  11. Dek af met de bovenste helft van het brood en snij in 4 gelijke punten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 47.4 g
Suiker 4.2 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 28.5 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Pilsner Pils Wijn Groot Genoegen Colombard-Chardonnay Western Cape Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal