Turks broodje met halloumibrochette, Romeinse sla en tzatziki

Turks broodje met halloumibrochette, Romeinse sla en tzatziki

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 15.6 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 14.2 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 23.9 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Meng de oregano en de tijm onder de olijfolie en enkele druppeltjes citroensap.

  4. Snij de halloumi in de lengte in 2 en snij elk stuk in 4 blokjes. Verdeel er de kruidenolie over. Laat 30 min. trekken.

  5. Schraap intussen de zaadlijsten uit de ongeschilde komkommer met een koffielepel. Rasp de komkommer en de courgette. Doe in een vergiet en bestrooi met 1/2 koffiel. zeezout. Laat 10 min. staan.

  6. Snipper het knoflook en de munt fijn. Trek de blaadjes van de slaharten.

  7. Snij de puntpaprika in de lengte in 2, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij elke helft in 4 gelijke stukken. Snij de tapastomaten in plakjes.

  8. Besprenkel de Turkse broodjes met wat water en bak 5 à 7 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Spoel de courgette en de komkommer onder koud water en laat uitlekken. Duw er met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht uit. Meng er de munt, het knoflook, 2 eetl. citroensap en de yoghurt onder. Kruid met 1/2 koffiel. zeezout.

  10. Prik op elk brochettestokje afwisselend 2 stukjes halloumi, 2 champignons en 2 stukken puntpaprika.

  11. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  12. Bak de brochettes 3 à 4 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  13. Snij de Turkse broodjes open, maar niet volledig doormidden (zo kan je ze makkelijk vullen). Leg wat slablaadjes in de broodjes, verdeel er de tzatziki en de tomatenplakjes over en leg er een brochette op.

Tip

Gebruik halloumi natuur voor de kinderen en marineer goed in de kruidenolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Meng de oregano en de tijm onder de olijfolie en enkele druppeltjes citroensap.

  4. Snij de halloumi in de lengte in 2 en snij elk stuk in 4 blokjes. Verdeel er de kruidenolie over. Laat 30 min. trekken.

  5. Schraap intussen de zaadlijsten uit de ongeschilde komkommer met een koffielepel. Rasp de komkommer en de courgette. Doe in een vergiet en bestrooi met 1/2 koffiel. zeezout. Laat 10 min. staan.

  6. Snipper het knoflook en de munt fijn. Trek de blaadjes van de slaharten.

  7. Snij de puntpaprika in de lengte in 2, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij elke helft in 4 gelijke stukken. Snij de tapastomaten in plakjes.

  8. Besprenkel de Turkse broodjes met wat water en bak 5 à 7 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Spoel de courgette en de komkommer onder koud water en laat uitlekken. Duw er met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht uit. Meng er de munt, het knoflook, 2 eetl. citroensap en de yoghurt onder. Kruid met 1/2 koffiel. zeezout.

  10. Prik op elk brochettestokje afwisselend 2 stukjes halloumi, 2 champignons en 2 stukken puntpaprika.

  11. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  12. Bak de brochettes 3 à 4 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  13. Snij de Turkse broodjes open, maar niet volledig doormidden (zo kan je ze makkelijk vullen). Leg wat slablaadjes in de broodjes, verdeel er de tzatziki en de tomatenplakjes over en leg er een brochette op.

Tip

Gebruik halloumi natuur voor de kinderen en marineer goed in de kruidenolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 15.6 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 14.2 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 23.9 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Delta IPA Blond bier Wijn Château Petit Roubié A.O.P. Picpoul de Pinet

Bekijk het recept digitaal