Turks broodje met scampibrochette en tropisch ananasslaatje

Turks broodje met scampibrochette en tropisch ananasslaatje

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 18 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 64.6 g
Suiker 20.3 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 27.1 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min.)

  3. Snij de puntpaprika's in ringen en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Verwijder eventueel de pitjes uit het rode pepertje, snij in de lengte in 2 en snipper fijn. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij in stukjes.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn. Hak de pistachenoten grof. Snij de courgette in de lengte in plakken en snij daarna in staafjes.

  5. Snij de Turkse broodjes in sneetjes van 1,5 cm dik. Besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie.

  6. Pluk de blaadjes koriander. Snij de limoen in 2, snij er 4 schijfjes van en pers de rest uit.

  7. Verhit de rijstolie in de wok, roerbak de paprika, de courgette, het rode pepertje en de ananas 2 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok en laat lichtjes afkoelen.

  8. Doe de spinazie in een serveerschaal samen met de gewokte groenten, de koriander, 1 eetl. olijfolie en het limoensap. Kruid met peper en zout en meng alles door elkaar.

  9. Bereiding:
  10. Bak de scampibrochettes 2 min. langs elke kant en de sneetjes Turks brood 1 min. langs elke kant op de barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Werk de salade af met de pistachenootjes en de lenteuitjes.

  13. Serveer met de scampibrochettes, een schijfje limoen en de geroosterde sneetjes Turks brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min.)

  3. Snij de puntpaprika's in ringen en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Verwijder eventueel de pitjes uit het rode pepertje, snij in de lengte in 2 en snipper fijn. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij in stukjes.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn. Hak de pistachenoten grof. Snij de courgette in de lengte in plakken en snij daarna in staafjes.

  5. Snij de Turkse broodjes in sneetjes van 1,5 cm dik. Besprenkel ze met 1 eetl. olijfolie.

  6. Pluk de blaadjes koriander. Snij de limoen in 2, snij er 4 schijfjes van en pers de rest uit.

  7. Verhit de rijstolie in de wok, roerbak de paprika, de courgette, het rode pepertje en de ananas 2 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok en laat lichtjes afkoelen.

  8. Doe de spinazie in een serveerschaal samen met de gewokte groenten, de koriander, 1 eetl. olijfolie en het limoensap. Kruid met peper en zout en meng alles door elkaar.

  9. Bereiding:
  10. Bak de scampibrochettes 2 min. langs elke kant en de sneetjes Turks brood 1 min. langs elke kant op de barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Werk de salade af met de pistachenootjes en de lenteuitjes.

  13. Serveer met de scampibrochettes, een schijfje limoen en de geroosterde sneetjes Turks brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 18 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 64.6 g
Suiker 20.3 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 27.1 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal