- Bewaar

- Bewaar
Val Dieu-kip à l'alsacienne
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Wijn Les Arpents | A.O.P. Saumur-Champigny Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' | A.O.P. Alsace | Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min., de dag voordien)
-
Snij de kip in stukken: eerst de billen en de vleugels, daarna de borst.
-
Pel de sjalotten. Snij grotere sjalotten middendoor.
-
Besmeer het sneetje brood met de mierikswortel met room.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 1 u. suddertijd)
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot en kleur de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot. Doe er de sjalotten in en laat al roerend even kleuren.
-
Doe de kip weer in de pot, voeg het sneetje brood toe, de tijm en de kippenbouillon. Giet er de witte wijn over.
-
Dek af en laat 1 u. zachtjes gaar sudderen.
-
Kruid naar smaak met peper en zout, doe er de (uitgelekte) druiven bij en schep voorzichtig om. Dek af en zet koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf (10 min.)
-
Verwarm zachtjes en haal dan het vlees uit de pot. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Wijn Les Arpents | A.O.P. Saumur-Champigny Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' | A.O.P. Alsace | Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min., de dag voordien)
-
Snij de kip in stukken: eerst de billen en de vleugels, daarna de borst.
-
Pel de sjalotten. Snij grotere sjalotten middendoor.
-
Besmeer het sneetje brood met de mierikswortel met room.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 1 u. suddertijd)
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot en kleur de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pot. Doe er de sjalotten in en laat al roerend even kleuren.
-
Doe de kip weer in de pot, voeg het sneetje brood toe, de tijm en de kippenbouillon. Giet er de witte wijn over.
-
Dek af en laat 1 u. zachtjes gaar sudderen.
-
Kruid naar smaak met peper en zout, doe er de (uitgelekte) druiven bij en schep voorzichtig om. Dek af en zet koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf (10 min.)
-
Verwarm zachtjes en haal dan het vlees uit de pot. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Wijn Les Arpents | A.O.P. Saumur-Champigny Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' | A.O.P. Alsace | Wolfberger