Variatie van miniquiches
Variatie van miniquiches

Variatie van miniquiches

1 u.
Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 42.7 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 19.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de zalm, de gewone en de mediterrane groentemix oppervlakkig ontdooien.

  4. Rol ondertussen het bladerdeeg open en snij er 7 rondjes uit. Draai daarvoor 7 aluminium taartvormpjes (Ø 10 cm) om op het deeg en snij het uit langs de randen.

  5. Bedek de taartvormpjes tot aan de rand met het deeg en druk goed aan. Prik er een paar keer in met een vork en zet koel weg.

  6. Kook de (diepgevroren) prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snij in stukjes.

  7. Snij ondertussen de zalm en de olijven in stukjes. Snij de gewone groentemix fijner.

  8. Snipper de sjalot fijn en snij het spek in stukjes. Bak ze samen in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Het spek moet krokant zijn.

  9. Klop de eieren los en meng er de lichte room onder. Kruid met peper en zout.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven 10 min. voor op 175 °C.

  12. Verdeel ondertussen de prinsessenboontjes en het spek over 2 taartvormpjes. Kruid met peper.

  13. Verdeel de zalm en de groentemix over 3 taartvormpjes en kruid met peper en zout. Lepel er wat verse kaas op.

  14. Verdeel de mediterrane groenten, de stukjes olijven en de kaasblokjes over 2 taartvormpjes. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden.

  15. Verdeel het eimengsel over de taartvormpjes en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De quiches zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  16. Afwerking:
  17. Maakt u de quiches de dag voordien klaar, verwarm ze dan op het moment zelf 10 min. in een op 180 °C voorverwarme oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de zalm, de gewone en de mediterrane groentemix oppervlakkig ontdooien.

  4. Rol ondertussen het bladerdeeg open en snij er 7 rondjes uit. Draai daarvoor 7 aluminium taartvormpjes (Ø 10 cm) om op het deeg en snij het uit langs de randen.

  5. Bedek de taartvormpjes tot aan de rand met het deeg en druk goed aan. Prik er een paar keer in met een vork en zet koel weg.

  6. Kook de (diepgevroren) prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snij in stukjes.

  7. Snij ondertussen de zalm en de olijven in stukjes. Snij de gewone groentemix fijner.

  8. Snipper de sjalot fijn en snij het spek in stukjes. Bak ze samen in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Het spek moet krokant zijn.

  9. Klop de eieren los en meng er de lichte room onder. Kruid met peper en zout.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven 10 min. voor op 175 °C.

  12. Verdeel ondertussen de prinsessenboontjes en het spek over 2 taartvormpjes. Kruid met peper.

  13. Verdeel de zalm en de groentemix over 3 taartvormpjes en kruid met peper en zout. Lepel er wat verse kaas op.

  14. Verdeel de mediterrane groenten, de stukjes olijven en de kaasblokjes over 2 taartvormpjes. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden.

  15. Verdeel het eimengsel over de taartvormpjes en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De quiches zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  16. Afwerking:
  17. Maakt u de quiches de dag voordien klaar, verwarm ze dan op het moment zelf 10 min. in een op 180 °C voorverwarme oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 42.7 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 19.2 g

Bekijk het recept digitaal