- Bewaar

- Bewaar
Variatie van miniquiches
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de zalm, de gewone en de mediterrane groentemix oppervlakkig ontdooien.
-
Rol ondertussen het bladerdeeg open en snij er 7 rondjes uit. Draai daarvoor 7 aluminium taartvormpjes (Ø 10 cm) om op het deeg en snij het uit langs de randen.
-
Bedek de taartvormpjes tot aan de rand met het deeg en druk goed aan. Prik er een paar keer in met een vork en zet koel weg.
-
Kook de (diepgevroren) prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snij in stukjes.
-
Snij ondertussen de zalm en de olijven in stukjes. Snij de gewone groentemix fijner.
-
Snipper de sjalot fijn en snij het spek in stukjes. Bak ze samen in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Het spek moet krokant zijn.
-
Klop de eieren los en meng er de lichte room onder. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 175 °C.
-
Verdeel ondertussen de prinsessenboontjes en het spek over 2 taartvormpjes. Kruid met peper.
-
Verdeel de zalm en de groentemix over 3 taartvormpjes en kruid met peper en zout. Lepel er wat verse kaas op.
-
Verdeel de mediterrane groenten, de stukjes olijven en de kaasblokjes over 2 taartvormpjes. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden.
-
Verdeel het eimengsel over de taartvormpjes en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De quiches zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Maakt u de quiches de dag voordien klaar, verwarm ze dan op het moment zelf 10 min. in een op 180 °C voorverwarme oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de zalm, de gewone en de mediterrane groentemix oppervlakkig ontdooien.
-
Rol ondertussen het bladerdeeg open en snij er 7 rondjes uit. Draai daarvoor 7 aluminium taartvormpjes (Ø 10 cm) om op het deeg en snij het uit langs de randen.
-
Bedek de taartvormpjes tot aan de rand met het deeg en druk goed aan. Prik er een paar keer in met een vork en zet koel weg.
-
Kook de (diepgevroren) prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snij in stukjes.
-
Snij ondertussen de zalm en de olijven in stukjes. Snij de gewone groentemix fijner.
-
Snipper de sjalot fijn en snij het spek in stukjes. Bak ze samen in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Het spek moet krokant zijn.
-
Klop de eieren los en meng er de lichte room onder. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 175 °C.
-
Verdeel ondertussen de prinsessenboontjes en het spek over 2 taartvormpjes. Kruid met peper.
-
Verdeel de zalm en de groentemix over 3 taartvormpjes en kruid met peper en zout. Lepel er wat verse kaas op.
-
Verdeel de mediterrane groenten, de stukjes olijven en de kaasblokjes over 2 taartvormpjes. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden.
-
Verdeel het eimengsel over de taartvormpjes en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. De quiches zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Maakt u de quiches de dag voordien klaar, verwarm ze dan op het moment zelf 10 min. in een op 180 °C voorverwarme oven.