Varkensgebraad met butternut, grotchampignons en verse frietjes
Varkensgebraad met butternut, grotchampignons en verse frietjes

Varkensgebraad met butternut, grotchampignons en verse frietjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kcal
Vet 21 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 45.7 g
Suiker 4.2 g
Vezel 7 g
Eiwit 56.5 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Hak de cashewnoten fijn en meng onder de mosterd.

  4. Schil de butternut en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Verwijder eventueel het voetje van de champignons en snij ze in 2.

  6. Schil de aardappelen en snij in frietjes van 1 cm dik. Spoel ze onder koud water en dep goed droog.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg het gebraad op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en bestrijk de bovenkant met het monsterdmengsel.

  10. Verdeel de butternut rond het gebraad en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Meng er 15 min. voor het einde van de baktijd de champignons onder en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

  12. Verwarm de friteuse op 140-150 °C. Bak de frietjes 3 à 4 min. Laat uitlekken. Verhoog de temperatuur naar 175 °C en bak de frietjes tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken, bestrooi met wat zout en schud goed.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Hak de cashewnoten fijn en meng onder de mosterd.

  4. Schil de butternut en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Verwijder eventueel het voetje van de champignons en snij ze in 2.

  6. Schil de aardappelen en snij in frietjes van 1 cm dik. Spoel ze onder koud water en dep goed droog.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg het gebraad op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en bestrijk de bovenkant met het monsterdmengsel.

  10. Verdeel de butternut rond het gebraad en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Meng er 15 min. voor het einde van de baktijd de champignons onder en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

  12. Verwarm de friteuse op 140-150 °C. Bak de frietjes 3 à 4 min. Laat uitlekken. Verhoog de temperatuur naar 175 °C en bak de frietjes tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken, bestrooi met wat zout en schud goed.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 614 kcal
Vet 21 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 45.7 g
Suiker 4.2 g
Vezel 7 g
Eiwit 56.5 g
Zout 1.2 g

Bekijk het recept digitaal