- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad met gegrilde krieltjes en ratatouille niçoise
Onze drankensuggesties
Bier Leffe 9° Abdijbier Wijn Diane de Nages A.O.P. Costières de Nîmes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgettes en de aubergine in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
-
Spoel de krielaardappelen en dep droog.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het varkensgebraad goudbruin aan alle kanten.
-
Leg het vlees in een ovenschaal en leg er de krieltjes rond. Kruid met rozemarijnblaadjes en zwarte peper en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
-
Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook enkele min.
-
Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak nog 5 min.
-
Voeg de paprika- en courgetteblokjes toe. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout en laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen.
-
Voeg op het einde van de kooktijd het basilicum en de uitgelekte kappertjes toe.
-
Afwerking:
-
Snij het varkensgebraad in sneetjes en serveer met de gegrilde krieltjes en de ratatouille.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe 9° Abdijbier Wijn Diane de Nages A.O.P. Costières de Nîmes
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgettes en de aubergine in blokjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
-
Spoel de krielaardappelen en dep droog.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het varkensgebraad goudbruin aan alle kanten.
-
Leg het vlees in een ovenschaal en leg er de krieltjes rond. Kruid met rozemarijnblaadjes en zwarte peper en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
-
Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook enkele min.
-
Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak nog 5 min.
-
Voeg de paprika- en courgetteblokjes toe. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout en laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen.
-
Voeg op het einde van de kooktijd het basilicum en de uitgelekte kappertjes toe.
-
Afwerking:
-
Snij het varkensgebraad in sneetjes en serveer met de gegrilde krieltjes en de ratatouille.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe 9° Abdijbier Wijn Diane de Nages A.O.P. Costières de Nîmes