Varkensgebraad met gegrilde krieltjes en ratatouille niçoise
Varkensgebraad met gegrilde krieltjes en ratatouille niçoise

Varkensgebraad met gegrilde krieltjes en ratatouille niçoise

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 51.7 g
Eiwit 53.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes en de aubergine in blokjes van 1 cm.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  6. Spoel de krielaardappelen en dep droog.

  7. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het varkensgebraad goudbruin aan alle kanten.

  11. Leg het vlees in een ovenschaal en leg er de krieltjes rond. Kruid met rozemarijnblaadjes en zwarte peper en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

  12. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.

  13. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook enkele min.

  14. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak nog 5 min.

  15. Voeg de paprika- en courgetteblokjes toe. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout en laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen.

  16. Voeg op het einde van de kooktijd het basilicum en de uitgelekte kappertjes toe.

  17. Afwerking:
  18. Snij het varkensgebraad in sneetjes en serveer met de gegrilde krieltjes en de ratatouille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes en de aubergine in blokjes van 1 cm.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  6. Spoel de krielaardappelen en dep droog.

  7. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het varkensgebraad goudbruin aan alle kanten.

  11. Leg het vlees in een ovenschaal en leg er de krieltjes rond. Kruid met rozemarijnblaadjes en zwarte peper en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

  12. Bak 1 u. in de voorverwarmde oven.

  13. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook enkele min.

  14. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak nog 5 min.

  15. Voeg de paprika- en courgetteblokjes toe. Kruid met het paprikapoeder, zwarte peper en zout en laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen.

  16. Voeg op het einde van de kooktijd het basilicum en de uitgelekte kappertjes toe.

  17. Afwerking:
  18. Snij het varkensgebraad in sneetjes en serveer met de gegrilde krieltjes en de ratatouille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 51.7 g
Eiwit 53.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe 9° Abdijbier Wijn Diane de Nages A.O.P. Costières de Nîmes

Bekijk het recept digitaal