- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad met pruimen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verhit de boter in een braadpan en laat het gebraad aan alle zijden op een hevig vuur korsten.
-
Haal het gebraad uit de pan en laat het in stukjes gesneden spek op een zachter vuur in de braadboter bakken. Voeg dan de gesneden uien toe en laat ze fruiten.
-
Leg het vlees in een diepe ovenschotel (met deksel). Kruid met peper en zout. Voeg de laurier, de suiker en het bouillonblokje toe. Leng aan met de witte wijn. Doe er ten slotte de pruimen bij en meng alles goed dooreen.
-
Zet het deksel op de ovenschotel en laat het vlees ongeveer 45 min. stoven in de oven (190 °C).
-
Neem het deksel van de ovenschotel en laat het gerecht de laatste 15 min. zo verder stoven.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneden en schik die op een schotel. Giet de saus over het vlees. Dien op met gestoomde aardappelen of kroketten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verhit de boter in een braadpan en laat het gebraad aan alle zijden op een hevig vuur korsten.
-
Haal het gebraad uit de pan en laat het in stukjes gesneden spek op een zachter vuur in de braadboter bakken. Voeg dan de gesneden uien toe en laat ze fruiten.
-
Leg het vlees in een diepe ovenschotel (met deksel). Kruid met peper en zout. Voeg de laurier, de suiker en het bouillonblokje toe. Leng aan met de witte wijn. Doe er ten slotte de pruimen bij en meng alles goed dooreen.
-
Zet het deksel op de ovenschotel en laat het vlees ongeveer 45 min. stoven in de oven (190 °C).
-
Neem het deksel van de ovenschotel en laat het gerecht de laatste 15 min. zo verder stoven.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneden en schik die op een schotel. Giet de saus over het vlees. Dien op met gestoomde aardappelen of kroketten.