- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad met rozijnen en cashewnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Laat de rozijnen gedurende ten minste 1 u. zwellen in 2 eetl. sherry.
-
Maak een tiental insnijdingen in het gebraad en duw er telkens een rozijn (uit de sherry) in.
-
Snij de wortelen en de ui in grote stukken. Hak de cashewnoten grof.
-
Verhit de olijfolie met de boter in een braadpan. Kleur het vlees goudbruin aan alle zijden. Voeg 2 eetl. kippenbouillon toe en schraap de braadresten goed los.
-
Kruid met 1 blaadje laurier, peper en zout. Voeg 1 glas sherry, de stukken wortel en ui toe en zet het deksel op de pan. Laat gedurende 50 min. zacht stoven. Voeg indien nodig tussenin wat kippenbouillon toe (hou 1/2 dl apart voor de saus).
-
Voeg de gehakte cashewnoten en de geweekte rozijnen met het sherryvocht toe en laat nog 10 min. sudderen.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm terwijl u de saus afwerkt. Voeg 1/2 dl kippenbouillon en de resterende sherry toe en laat 3 min. inkoken op een hevig vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder voor bruine saus.
-
Snij het gebraad in sneetjes, overgiet met wat saus en geef er de rest van de saus apart bij. Serveer met kroketten of couscousmeel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Laat de rozijnen gedurende ten minste 1 u. zwellen in 2 eetl. sherry.
-
Maak een tiental insnijdingen in het gebraad en duw er telkens een rozijn (uit de sherry) in.
-
Snij de wortelen en de ui in grote stukken. Hak de cashewnoten grof.
-
Verhit de olijfolie met de boter in een braadpan. Kleur het vlees goudbruin aan alle zijden. Voeg 2 eetl. kippenbouillon toe en schraap de braadresten goed los.
-
Kruid met 1 blaadje laurier, peper en zout. Voeg 1 glas sherry, de stukken wortel en ui toe en zet het deksel op de pan. Laat gedurende 50 min. zacht stoven. Voeg indien nodig tussenin wat kippenbouillon toe (hou 1/2 dl apart voor de saus).
-
Voeg de gehakte cashewnoten en de geweekte rozijnen met het sherryvocht toe en laat nog 10 min. sudderen.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm terwijl u de saus afwerkt. Voeg 1/2 dl kippenbouillon en de resterende sherry toe en laat 3 min. inkoken op een hevig vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder voor bruine saus.
-
Snij het gebraad in sneetjes, overgiet met wat saus en geef er de rest van de saus apart bij. Serveer met kroketten of couscousmeel.