Varkensgebraad met rozijnen en cashewnoten
Varkensgebraad met rozijnen en cashewnoten

Varkensgebraad met rozijnen en cashewnoten

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 18.7 g
Eiwit 58.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Laat de rozijnen gedurende ten minste 1 u. zwellen in 2 eetl. sherry.

  3. Maak een tiental insnijdingen in het gebraad en duw er telkens een rozijn (uit de sherry) in.

  4. Snij de wortelen en de ui in grote stukken. Hak de cashewnoten grof.

  5. Verhit de olijfolie met de boter in een braadpan. Kleur het vlees goudbruin aan alle zijden. Voeg 2 eetl. kippenbouillon toe en schraap de braadresten goed los.

  6. Kruid met 1 blaadje laurier, peper en zout. Voeg 1 glas sherry, de stukken wortel en ui toe en zet het deksel op de pan. Laat gedurende 50 min. zacht stoven. Voeg indien nodig tussenin wat kippenbouillon toe (hou 1/2 dl apart voor de saus).

  7. Voeg de gehakte cashewnoten en de geweekte rozijnen met het sherryvocht toe en laat nog 10 min. sudderen.

  8. Haal het vlees uit de pan en hou warm terwijl u de saus afwerkt. Voeg 1/2 dl kippenbouillon en de resterende sherry toe en laat 3 min. inkoken op een hevig vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder voor bruine saus.

  9. Snij het gebraad in sneetjes, overgiet met wat saus en geef er de rest van de saus apart bij. Serveer met kroketten of couscousmeel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Laat de rozijnen gedurende ten minste 1 u. zwellen in 2 eetl. sherry.

  3. Maak een tiental insnijdingen in het gebraad en duw er telkens een rozijn (uit de sherry) in.

  4. Snij de wortelen en de ui in grote stukken. Hak de cashewnoten grof.

  5. Verhit de olijfolie met de boter in een braadpan. Kleur het vlees goudbruin aan alle zijden. Voeg 2 eetl. kippenbouillon toe en schraap de braadresten goed los.

  6. Kruid met 1 blaadje laurier, peper en zout. Voeg 1 glas sherry, de stukken wortel en ui toe en zet het deksel op de pan. Laat gedurende 50 min. zacht stoven. Voeg indien nodig tussenin wat kippenbouillon toe (hou 1/2 dl apart voor de saus).

  7. Voeg de gehakte cashewnoten en de geweekte rozijnen met het sherryvocht toe en laat nog 10 min. sudderen.

  8. Haal het vlees uit de pan en hou warm terwijl u de saus afwerkt. Voeg 1/2 dl kippenbouillon en de resterende sherry toe en laat 3 min. inkoken op een hevig vuur. Bind lichtjes met instantsausbinder voor bruine saus.

  9. Snij het gebraad in sneetjes, overgiet met wat saus en geef er de rest van de saus apart bij. Serveer met kroketten of couscousmeel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 18.7 g
Eiwit 58.9 g

Bekijk het recept digitaal